Köznevelési megállapodás a metodista egyházzal

2016. május 04., címkék: csernák istván, khaled a lászló, bogárdi szabó istván, metodista egyház, pedagógiai intézet (rpi)

Pedagógiai-szakmai szolgáltatások ellátásáról szóló megállapodást kötött a Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Metodista Egyház (MME). A szerződés értelmében ezentúl a metodista egyház fenntartásában működő Forrai Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium számára is a Református Pedagógiai Intézet (RPI) nyújtja a szakmai-pedagógiai szolgáltatásokat. Az erről szóló dokumentumot május 4-én írták alá egyházunk zsinati székházában Budapesten.

A kehely körül

2014. január 20., címkék: ökumenikus imahét 2014, szimbólum, csernák istván

A közösséget fejezi ki leginkább az úrvacsora kehely. A Krisztusban kapott és megáldott közösséget. – Az idei ökumenikus imahét egyik fő kérdése: mit tanulhatnak egymástól az egyházak? Csernák István metodista szuprintenedens írása arról, hogy a metodisták a közösségben való nyitottság megélésével szeretnék gazdagítani az ökumenét.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.