Igényesség és hálaadás

2019. szeptember 28., címkék: családi nap

Közel négyszázötvenen gyűltek össze szeptember közepén Veresegyházán a kiterjedt, ötvenhárom gyülekezetet számláló Északpesti Református Egyházmegyéből egy családi napra, hogy együtt legyenek, és a találkozó témájára, az oly sokszor háttérbe szoruló hálaadásra koncentráljanak.

„Hajótöröttek, akiket Jézus partra segített"

2019. június 27., címkék: családi nap, kárpátaljai egyházkerület

Mezőváriban immár 9. alkalommal rendezték meg a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) egyik legnagyobb rendezvényét, a Családi Csendesnapot. Ezúttal a Csongori Szenvedélybetegeket Mentő Misszió együttműködésével.

Lelkesítették a családokat Abaújban

2018. július 10., címkék: abaújvár, családi nap, tiszáninneni egyházkerület

„Ma, amikor a családok sok problémával küzdenek, kell, hogy lelkesítsen bennünket valaki" – mondja Tóth Viktória az abaújvári keresztény családi nap szervező-lelkipásztora. A július 7-i rendezvényen minden korosztály kedvére válogathatott a programok közül.

Családi csendesnap hetedszer

2017. augusztus 15., címkék: családi nap, kárpátaljai reformátusok (kre)

500 éve az áldás útján mottóval hetedik alkalommal rendezte meg a Kárpátaljai Református Egyház több mint hétezer résztvevővel családi csendesnapját, melynek idén ismét Nagydobrony adott otthont. A rendezvényen Életünk reformációja – út az áldáshoz címmel előadást tartott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

Családi csendesnap hatodszor

2016. augusztus 24., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), családi nap

A Kárpátaljai Református Egyház vezetése hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy évente egy alkalommal összehívja az egyházkerület minden gyülekezetét, hogy „Isten hatalmas égi sátra alatt egy nagy családként együtt dicsőítsék Őt". A több mint hétezer részvevővel zajló rendezvényre idén augusztus 20-án került sor Nagydobronyban.

Családi nap Kárpátalján

2015. augusztus 25., címkék: Kárpátalja, kárpátaljai egyházkerület, kárpátalja, családi nap

Egyedül Krisztus a Megtartó címmel családi napot tartott a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) augusztus 22-én Tiszapéterfalván. Az eseményen mintegy 5000 hívő gyűlt össze.

Megismerni egymást

2013. július 01., címkék: családi nap, debrecen

Több mint százan gyűltek össze június 22-én, Debrecen-Józsán, a református egyházközség felsőjózsai gyülekezetrészén szervezett lelkészcsaládok napján. A kezdeményezés ötlete négy évvel ezelőtt született Vad Zsigmond esperes ötleteként azzal a céllal, hogy az egyházmegye lelkészeinek családtagjai, gyermekei is megismerkedhessenek egymással.

Család ahová az áldás érkezhet

2011. augusztus 23., címkék: család, mezővári, kárpátaljai reformátusok (kre), családi nap

A családok megerősítését és védelmét szem előtt tartva a Kárpátaljai Református Egyház 2011-et a család évének nyilvánította. A központi rendezvényen, az augusztus 20-án Mezőváriban megtartott családi napon mintegy 5000-en vettek részt.

Családi nap Mezőváriban

2011. augusztus 11., címkék: mezővári, kárpátaljai református, család, Határon túl, családi nap, steinbach józsef

Számos érdekes program várja az érdeklődőket augusztus 20-án. A rendezvény szervezője a Kárpátaljai Református Egyház.

„Istennek dicsőség, egymásnak segítség” – Családi nap Dercenben

2010. július 14., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), Határon túl, dercen, családi nap

Ötödik alkalommal rendezett családi napot a Derceni Református Egyházközség. Ezen a napon az Önkéntes Tűzoltóság is új eszközökkel gyarapodott.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.