Családosok a Csillagponton

2013. január 18., címkék: család, csillagpont, csillagpont 2013

Ifjúnak számít még, aki családos? Van helye egy 16-30 éveseknek szervezett sátrazós, keveset alvós, nyüzsgő találkozón a kisgyerekes családoknak? A válasz: igen. Ebben segít a találkozó legújabb munkacsoportja, amely speciálisan a családdal érkezőknek készít programot az idei mezőtúri Csillagpontra július 23. és 27. között.

A valdensek kiállnak a homoszexuális párok családi joga mellett

2012. április 27., címkék: homoszexualitás, család, olasz protestánsok

Maria Bonafede, a Valdens Egyház moderátora szerint a család koncepciója kiterjeszthető a tartós párkapcsolatok valamennyi formájára.

Rajtunk áll, hogy a karácsony mit jelent gyermekeinknek

2011. december 19., címkék: karácsony, nyitrai erika, Advent 2011, család

Családunkból hozzuk a Karácsonyt, nincs más ünnepünk, ami ennyire összekapcsolna minket, mondja Nyitrai Erika pszichológus. Mégis sokan frusztrálttá válnak, ahelyett, hogy az elcsendesülő, ugyanakkor örömteli jótékony várakozás, a szeretet jutna eszükbe az Adventről, a Szentestéről. Hogyan tudja a tisztaság, puritánság visszafoglalni az ünnepet, erre kerestük a pszichológussal közösen a választ.

Az EU tagállamaiban négyből három gyermek él összeházasodott szülőkkel

2011. november 30., címkék: európai unió, család

Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat, az EU 27 tagállamáról egy olyan  tanulmányt hozott nyilvánosságra, amelyben az egyháztartásban élőket vizsgálták.

A fájdalom áldásai

2011. november 29., címkék: lelkigondozás, könyv, család

Vannak életek, amelyek tündérmesének indulnak. Minden megadatik, amit csak egy fiatal kívánhat magának: piacképes egyetemi végzettség, jól fizető és izgalmas munkahely, igaz szerelem, szép esküvő. A tökéletesség viszont megtörik, amikor kiderül: az ifjú párnak nem lehet gyermeke.  Az egész életet megváltoztató tény korántsem ritkaság: Magyarország népessége 10-15%-ának akaratlanul nem születik gyermekük, és a legtöbben vállalják az orvosi segítségnyújtást. De foglalkozik-e valaki az ilyen párok lelkigondozásával? Erre a kérdésre szeretne rámutatni Lakatos Enikő, a Lélekkvarc írója, aki azt mondja: az embernek meg kell tanulnia visszatérnie a teremtettség áldott állapotába, hogy Isten alkotótársává tudjon lenni a földi létben.

Család ahová az áldás érkezhet

2011. augusztus 23., címkék: család, mezővári, kárpátaljai reformátusok (kre), családi nap

A családok megerősítését és védelmét szem előtt tartva a Kárpátaljai Református Egyház 2011-et a család évének nyilvánította. A központi rendezvényen, az augusztus 20-án Mezőváriban megtartott családi napon mintegy 5000-en vettek részt.

Integrálódás a családba

2011. augusztus 23., címkék: csendesnap, börtönmisszió, család

Hatodik alkalommal rendezté meg a Szegedi Fegyház és Börtön fogvatartottjai és családjaik hitmélyítő csendesnapjait Integrálódás a családba címmel. 

Családi nap Mezőváriban

2011. augusztus 11., címkék: mezővári, kárpátaljai református, család, Határon túl, családi nap, steinbach józsef

Számos érdekes program várja az érdeklődőket augusztus 20-án. A rendezvény szervezője a Kárpátaljai Református Egyház.

Szakmai fórum a családról

2011. április 21., címkék: család, konferencia, ökumenikus tanács (meöt), Háttér, Hírek

„De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!” – ezzel a bibliai címmel rendez szakmai fórumot a családról a
Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa.

Megkezdte működését a Jó Pásztor Háza Perbenyikben

2011. január 14., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), diakónia, család

Krízishelyzetben lévő anyákat és gyermekeiket fogadják be az elmúlt év végén ünnepélyes keretek között felszentelt központotban.

2011 a Család éve a katolikus egyházban

2011. január 14., címkék: család, katolikus egyház

December 26-án, a Szent Család vasárnapján vette kezdetét a tematikus esztendő, melynek keretében számos családi programot terveznek az egyházban.

Esti mesélő könyv – Bob Hartman

2010. december 23., címkék: könyvbemutató, család, harmat kiadó

  A lefekvés ideje különleges alkalom a gyerekek életében. Bob Hartman, hivatásos mesemondó gondos odafigyeléssel válogatta a darabokat ebbe a gyűjteménybe a világ minden tájáról, és sok játékos ötlettel szolgál a felolvasás színesítésére és a hallgatóság bevonására.

Két éve alakult a Református Gyermekvédelmi Szolgálat- Nevelőszülői Hálózat

2010. november 25., címkék: család, nevelőszülői hálózat, Háttér

A befogadás lehet a kulcsszava annak a történetnek, amely a Református Gyermekvédelmi Szolgálat- Nevelőszülői Hálózat megalakulásával kezdődött.

Házassággondozás a gyülekezetben

2010. október 04., címkék: család, bibliai házassággondozó szolgálat, Hírek, lelkigondozás

A Bibliai Házassággondozó Szolgálat gyakorlatorientált képzést hirdet a házassággondozás gyülekezeti szolgálatára elhívást kapott házaspárok számára.

A pubertáló gyerek a család nagykövete

2010. szeptember 13., címkék: család, konfi+ konferencia, Háttér, lelkigondozás, ifjúság, hézser gábor

A kamasz gyerek életfeladata, hogy kifelé orientálódjon. Ezek a fiatalok felfedezőúton vannak, és útjuk során rengeteg új elemmel gazdagítják a családjukat, ezzel hatalmas munkát adva a szülőknek, hogy a kamasznak valóban partnerei tudjanak lenni – állítja Hézser Gábor.

Olvassunk együtt!

2010. szeptember 07., címkék: család, ifjúság, Hírek

A Magyarországi Református Egyház is támogatja az Olvassunk együtt! országos kampányt, mely a könyvek örömét viszi el a hátrányos helyzetű gyerekekhez és családokhoz.

Pályázat édesanyáknak

2010. július 05., címkék: család, Hírek

Az anyacska.hu keresztyén édesanyáknak készült, akik boldog, istenfélő gyermekeket szeretnének nevelni. A honlap most pályázatot hirdet és bizonyságtételeket vár három témában.

Balaton-NET – lelki megerősödés és testi felfrissülés

2010. június 09., címkék: találkozó, család, Hírek

Öt nap a Balaton partján! Legyen szó egyéni csendesnapokról, családi nyaralásról, baráti társaságok találkozójáról, közösségi megmozdulásról, a Balaton-NET családbarát programja minden korosztály számára szól.

Jótékonysági akció a kárpátaljai Sámuel Alapítvány árváinak megsegítésére

2010. május 01., címkék: jótékonysági est, Határon túl, család, sámuel alapítvány, kárpát-medence

Négy ráckevei egyetemista, akiket foglalkoztat az adakozás és a határon túli magyarok ügye, elhatározta, hogy jótékonysági gyűjtést szervez külhoni magyar gyermekek megsegítésére.

Református Családi Napközit adtak át Szendrőn

2010. március 30., címkék: csomós józsef, család, Gyülekezeti hírek, szeretetszolgálat (mrsz), abaúj-tornai egyházmegye, baksy mária

Az ünnepi alkalmon Baksy Mária az Abaúji Református Egyházmegye esperese hirdette az igét a Lk 18,16-ik versének második része alapján: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa."

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.