Ez történt a Zsinat csütörtöki ülésén

2015. november 19., címkék: csütörtök, percről percre, xiv. zsinati ciklus 3. ülésszak

Díjátadók, a református börtönmisszió és börtönlelkészi szolgálat köszöntése, jogszabálymódosítások, hittanoktatás, múltfeltárás voltak a november 19-i zsinati ülés fő témái. Az eseményekről percről percre beszámoltunk.

Két értékrend ütközik

2013. november 14., címkék: ahitat, xiii. zsinati ciklus 13. ülés, áhítat, csütörtök, áhitat

„Az egyházban nincs helye a világnak. Jézus szerint az istentagadás, ha az egyház beengedi magába az idegen lelket" – a XIII. zsinati ciklus 13. ülésszakát, csütörtökön Takaró András délpesti esperes áhítata nyitotta.

Elfogadták a koncepciót

2013. április 26., címkék: csütörtök, xiii zsinat 12. ülés

A Zsinat tavaszi ülésszakának második napján elfogadta a cigánymissziós szolgálat koncepcióját, hozzájárult az egységes Magyar Református Egyház alkotmányának módosításához és odaítélte a zsinati alapítású díjakat.

Történelmi pillanat

2012. november 16., címkék: összefoglaló, csütörtök, ejb, zsinat

Része lett egyházunknak a koreai gyülekezet, készül a Jövőkép-bizottság cselekvési terve. Az MRE Zsinata november 15-én elfogadta a Heidelbergi Káté új fordítású szövegét, hozzájárult a Kárpát-medencei közös Zsinat összehívásához valamint foglalkozott a lelkészek válásával is az ülésszak második napján.

Ez történt a Zsinat csütörtöki ülésén

2012. november 15., címkék: online közvetítés, ejb, zsinat, csütörtök

Felvázolta munkatervét az Egyházi Jövőkép Bizottság, előzetesen elfogadták a Heidelbergi Káté újonnan fordított szövegét, egyházunk része lett a Budapesti Koreai Presbiteriánus Gyülekezet és szó volt a lelkészek válásáról is a Zsinat csütörtöki ülésén. A mai napon bekapcsolódtak a Zsinat munkájába a külföldi testvéregyházak képviselői. Eseményeket percről percre.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.