Kontraszt a lehetetlen terepen

2012. január 12., címkék: budapest-pozsonyi út, kontrasztkiállítás

Kisvárda, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc és Dunaszerdahely után Budapesten is megnyílt a Magyarországi Református Egyház és a Rendőrség közös ifjúság- és családvédelmi kiállítása, a Kontrasztkiállítás január 12-én. Csütörtöktől a pozsonyi úti gyülekezetnek hála, a budapestiek is szembenézhetnek önmagukkal a megrázó kiállításon a Pozsonyi úti református templom alagsorában. Az első csoport hétfőn érkezik a kiállításra.

Budapest-Pozsonyi úti Református Egyházközség 90 éves története

2011. november 27., címkék: budapest északi egyházmegye, budapest-pozsonyi út, Történelem, történelem

Az Egyházközség 2011. december 4-én vasárnap ünnepli alapításának 90. évfordulóját. Ebből az alkalomból tekintsük át a templom elmúlt kilenc évtizedét.

90 éves a Budapest Pozsonyi úti Református Egyházközség

2011. november 15., címkék: megemlékezés, Gyülekezeti hírek, budapest-pozsonyi út

Az Egyházközség 2011. december 4-én vasárnap ünnepli alapításának 90. évfordulóját. A délelőtt 10 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten igét hirdet dr. Szabó István püspök. Ez alkalommal tesz fogadalmat az új presbitérium is. 17 órai kezdettel ünnepi zenés istentiszteletet tart a Debreceni Református Kollégium Kántusa és a gyülekezet Hálaadás kórusának együttes szolgálatával.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.