A németajkú egyházközség templomának 135 éve

2013. június 30., címkék: évforduló, budapest-németajkú, dunamelléki egyházkerület

A budapesti németajkú református egyházközség templomát 135 éve, 1878. június 30-án szentelte fel Török Pál a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke.

A szív emberei

2013. március 23., címkék: dizseri tamás-díj, budapest-németajkú

Kilencedik alkalommal adták át a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat a Hold utcai református templomban március 23-án. A díj névadója, a Bethesda Gyermekkórház alapító orvos-főigazgatója, Dizseri Tamás halálának tízedik évfordulóján az elesettekért végzett, példamutató gyógyító munkájáért Tahy Ádám kardiológus főorvos-kandidátus, az elhunyt főigazgató személyes jó barátja kapta meg az elismerést.

Ajándékba kapott szabadság

2011. október 24., címkék: budapest-németajkú, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

„Ez a szabadság nem hat kényszerként ránk, nem kell elismerést szereznünk, megfelelési kényszernek megfelelnünk. Isten gyermekei vagyunk és azok is maradunk; elfogadva, szeretve” – mondta Dr. Alfred Buss, a Vesztfáliai Egyház elnöke vasárnap. A német protestáns egyházvezető a Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában tartott előadást a nemzeti ünnepen, Reformáció és szabadság címmel. 

Reformáció és szabadság - Meghívó a Vesztfáliai egyházvezetés hivatalos látogatásának nyilvános alkalmára

2011. október 17., címkék: előadássorozatok, német protestáns egyház (ekd), budapest-németajkú, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

A szabadság protestáns értelmezésének személyes és társadalmi vonatkozásairól tart nyilvános előadást Alfred Buss, a Vesztfáliai Egyház elnöke a németajkú református gyülekezet Hold utcai templomában október 23-án 17 órakor. Az esemény keretében rövid fogadásra is sor kerül, ahol a német egyház vezetőségével való személyes találkozásra is lehetőség nyílik.

Protestáns Tavasz 2010

2010. március 18., címkék: protestáns tavasz, budapest-németajkú, Hírek

Tavaszi pogramsorozat indul a Budapest–Németajkú Református Egyházközség templomában. A gyülekezet Protestáns Fóruma idén kilencedik alkalommal, március 28. és április 25. között tartja meg a Protestáns Tavasz-t.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.