Felszentelték a felújított református templomot Beregszászon

2018. május 29., címkék: beregszász, kárpátaljai reformátusok (kre), templomszentelés

Hálaadó ünnepi istentisztelettel összekötve felszentelték a kárpátaljai reformátusság és magyarság életében központi szerepet játszó református templomot vasárnap Beregszászon.

Átimádkozott éjjel Beregszászon

2014. november 26., címkék: beregszász, imaéjjel 2014, beszámoló, ifi

Idén október 10-én a református ifjúsági közösségek ismét megrendezték a Kárpát-medencei imaéjjelt, amelynek a KRISZ (Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet) szervezésében Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott otthont. Az éjszakát este 9-től kezdtük körülbelül ötven emberrel, és ebből a legkitartóbb harminc résztvevő egészen másnap hajnali 6-ig talpon volt.

„… mindennapi kenyeret Beregszásznak…”

2014. november 07., címkék: kárpátalja, beregszász, neu-insenburg

Tíz éves a neu-insenburgi gyülekezet beregszászi rászorulókat támogató segélyprogramja.

Közös tanévnyitó Kárpátalján

2013. szeptember 08., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), tanévnyitó, református oktatás, beregszász, 2013

A Kárpát-medencei református közoktatási intézmények szombaton Beregszászon, a református templomban nyitották meg a 2013-2014-es tanévet. A negyedik alkalommal megtartott közös református tanévnyitón mintegy harminc anyaországi és külhoni oktatási intézmény képviselői vettek részt.

Keresztény kereskedelmi rádió Kárpátalján

2013. május 21., címkék: pulzus fm, beregszász, kárpátaljai reformátusok (kre), sion rádió

Pünkösdhétfőn hivatalosan is elindult a beregszászi Pulzus FM. A keresztény magyar értékeket közvetítő kereskedelmi rádió az FM 92.1-es frekvencián magyar és ukrán nyelven sugározza műsorait.

Beregszászon tanácskozott a Generális Konvent elnöksége

2012. április 21., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), generális konvent elnöksége, beregszász

A Kárpátaljai Református Egyház diakóniai osztálya adott helyet csütörtökön és pénteken, Beregszászon, a Generális Konvent elnökségi ülésének. Az egyházkerület legutóbb 2006-ban látta vendégül a Kárpát-medencei református egyházkerületi vezetőkből álló testületet.

Egyházkerületi közgyűlés Kárpátalján

2012. január 24., címkék: beregszász, kárpátaljai reformátusok (kre)

  A Kárpátaljai Református Egyházkerület soron következő kerületi közgyűlését szombaton tartják Beregszászon.

Diakóniai konferencia Beregszászban

2011. december 14., címkék: beregszász, diakónia, Határon túl, konferencia, misszió

Diakónia nélkül nincs misszió, ugyanakkor a különféle missziói szolgálatok nélkül igazából nem lehet áldásos diakóniai tevékenységet sem folytatni társadalmunkban – ez volt a lényege annak a diakóniai konferenciának, amelyre december 3-án, szombaton került sor Beregszászban a Kárpátaljai Református Egyházkerület Diakóniai Bizottságának szervezésében. 

Jövőépítés és áldozatvállalás

2011. november 07., címkék: megemlékezés, kárpátaljai reformátusok (kre), beregszász

Ünnepi istentisztelet keretében felavatták Forgon Pál néhai kárpátaljai püspök emléktábláját és a Kálvin János Szakkollégium átadását ünnepelték a beregszászi reformátusok a reformáció napján.

Beregszászon ülésezett a Kárpát-medencei Református Rádiótanács

2011. szeptember 01., címkék: kárpát-medence, beregszász, rádiótanács

  Az erdélyi, a tiszáninneni, a tiszántúli, a felvidéki és a kárpátaljai képviselők hétfőn és kedden zajló megbeszélésük során együttműködési megállapodást kötöttek a DVN hollandiai református rádiózást támogató szervezettel.

Szeretethíd Beregszászban

2011. április 11., címkék: szeretethíd, kárpátaljai reformátusok (kre), Szeretethíd, beregszász, beregi egyházmegye, Határon túl

A május 21–22-i Kárpát-medencei esemény előfutáraként megrendezett önkéntes akció során a beregszászi reformátusok és katolikusok együtt tiszították meg a várost átszelő folyó medrének egy szakaszát.

„Induljatok, semmi nélkül…” - Egyházkerületi közgyűlés és lelkészszentelés Kárpátalján

2010. július 13., címkék: csomós józsef, Határon túl, beregszász, kárpátaljai reformátusok (kre), beregszászi egyházmegye

Beregszászon tartották vasárnap a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) közgyűlését, melynek keretében két fiatal lelkészt is felszenteltek.

A mózesi kőtábláktól a szeretethimnuszig – Bibiai jelmezbemutató Beregszászon

2010. március 03., címkék: beregszászi egyházmegye, beregszász, Határon túl, alternatív egyházi alkalmak

A Beregszászi Református Gyülekezet 2010-ben 12. alkalommal szervezete meg a bibliai jelmezek bemutatóját. Az alkalom célja, hogy a superman jellegű hamis ideálok mellett népszerűsítsék a Biblia igazi értékekkel bíró emberalakjait, s ezáltal ne feledkezzenek meg a Szentírás tanításairól.

Kárpátalján átadták a református egyház levéltárának felújított épületét

2010. február 26., címkék: zán fábián sándor, kárpátaljai reformátusok (kre), beregszász, Határon túl

Ünnepélyes keretek közt adták át a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) levéltárának és múzeumának nagyrészt magyarországi támogatással felújított épületét csütörtökön Beregszászon.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.