Diákok teljesítményét ismerték el Sárospatakon

2017. május 11., címkék: ifi, tiszáninneni egyházkerület, ballagás

Molnár Dávid, a sárospataki Vay Miklós Református Szakképző Iskola tanulója kapta a Tiszáninnen Református diákja címet.

Kézenfogva

2016. május 02., címkék: ifi, gödöllői református líceum, ballagás

„Nem mindenki részesülhet középiskolai oktatásban oly módon, mint mi. Ez azonban nem azért van így, mert a sérült fiatalok nem elég szorgalmasak vagy kitartóak, csupán helyzetük nem teszi lehetővé. Bátorítunk mindenkit, hogy a megszokott formaságok elhagyásával hívja fel a figyelmet arra, hogy van, akinek nem felhőtlen a helyzete" – üzente Glofák Szabolcs az érettségi előtt állóknak. Így ballagtak a Gödöllői Református Líceum végzősei.

Érettségizők köszöntése

2014. május 09., címkék: ballagás

A Magyarországi Református Egyház elnökségének körlevele a végzős diákok számára.

Felelős szabadság

2012. május 04., címkék: körlevél, református oktatás, ballagás

Ballagási körlevelet adott ki a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége.

Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!

2011. április 29., címkék: ballagás, zsinati elnökség, református oktatás, körlevél

A ballagás és az érettségi vizsga visszavonhatatlanul jelzi számotokra, hogy életetek fordulóponthoz érkezett. Felnőttetek az életre, teherhordozásra, a felelősségvállalásra. A felnőtt keresztyén ember számára azonban egyértelmű, hogy „egyedül nem megy”, élete minden pillanatában szüksége van a Gondviselő Istenre – olvasható az Magyarországi Református Egyház Elnökségének ballagási körlevelében.

Tiszántúlon csaknem 600 diák ballag a református iskolákból

2011. április 29., címkék: tiszántúli egyházkerület, református oktatás, ballagás

Elballagnak középiskolájukból a hétvégén országszerte a diákok, hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák.

Útravaló ballagó diákoknak

2010. április 30., címkék: huszár pál, ballagás, Háttér, bölcskei gusztáv

"A középiskolai tanulmányok befejezése, a ballagás, az érettségi – életetek jelentős mérföldkövei –, éppen Húsvét és Pünkösd közé esnek. Bizonyára sokan lesznek közületek, akik továbbtanulnak, mások munkahelyet keresnek majd, de a gondtalan ifjúkort mindenki számára a felelősséggel, kötelezettségekkel teli felnőtt élet váltja fel. Arról azonban tudnotok kell, hogy minden körülmények között Jézus Krisztushoz tartoztok és jövőtök – hála Istennek – az Ő kezében van!"

A ballagás méltó volt a hagyományokhoz - Kecskeméti Református Gimnázium

2009. május 29., címkék: kecskeméti református gimnázium, Gyülekezeti hírek, ballagás

Egyházi könyvtárunkban őrzött évkönyveink tanúsága szerint a ballagás régóta létező eseménye 1564 óta jegyzett gimnáziumunknak. Az 1990-es újraindulás után 1994-ben rendeztük meg először a régi hagyományokat őrző, ugyanakkor újakat teremtő ballagásunkat.

Istent keresem

2Móz 12,21–51

„Tartsátok meg ezt az utasítást” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink