Református szolidaritás a Közel-Keleten

2016. november 21., címkék: szíria, közel-keleti reformátusok, református egyházak világközössége (rev), menekültmisszió, united church of christ (ucc), Szíria, keresztényüldözés, amerikai krisztus egyesült egyháza

Egyházunk is csatlakozik a Református Egyházak Világközössége (REV), annak nyugat-európai, valamint észak-amerikai tagegyházai összefogásához a krízis sújtotta térségben élő keresztyének támogatására.

Levél egy megosztott nemzet egyesült egyházához

2016. november 18., címkék: united church of christ (ucc), amerikai krisztus egyesült egyháza

Testvéregyházunk, a Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) pásztori levéllel fordult gyülekezeteihez az amerikai elnökválasztás után.

Imádkozunk a bostoni maratonért

2013. április 19., címkék: Olav Fykse Tveit, egyházak világtanácsa (evt), olav fykse tveit, amerikai krisztus egyesült egyháza

A Magyarországi Református Egyház testvéregyházában, az amerikai Krisztus Egyesült Egyházának Old South Church gyülekezetében április 15-én arra készültek, hogy harangozzanak a Boston Maraton győztesének. Ekkor robbant fel két bomba a 42,2 kilométeres táv céljában. A robbanások három ember halálát okozták, sokan megsérültek, többen súlyosan.

Zsinat élőben

2011. július 05., címkék: amerikai krisztus egyesült egyháza, online közvetítés, zsinat

Július elseje óta tart az amerikai Krisztus Egyesült Egyházának (UCC) fesztiválszerű zsinata több ezer résztvevővel a floridai Tamapában Az alkalom az interneten élőben is követhető.

Isten még mindig szól

2011. július 04., címkék: zsinat, ódor balázs, amerikai krisztus egyesült egyháza

Képzeld el, mi minden lehetséges! Ezzel a mottóval vette kezdetét az MRE testvéregyházának, az amerikai Krisztus Egyesült Egyházának (UCC) fesztiválszerű zsinata a floridai Tampában. A zsinaton az európai partneregyházakat Ódor Balázs, a Református Egyházak Világszövetségének európai alelnöke, az MRE külügyi irodavezetője képviseli.

Beiktatták az új amerikai magyar református püspököt

2010. október 11., címkék: amerikai krisztus egyesült egyháza, püspöki beiktatások

Connecticut államban a Fairfield-i magyar református templomban iktatták be tisztébe Poznan Béla püspököt.

Clevelandi konferencia a rasszizmusról

2010. augusztus 23., címkék: konferencia, Ökumené, egyházak világtanácsa (wcc), amerikai krisztus egyesült egyháza, ökumené

 Augusztus 26–29. között az amerikai nagyváros, Cleveland lesz a házigazdája annak a konferenciának, amit az Egyházak Világtanácsa szervez a rasszizmusról.

Mecset épül a Világkereskedelmi Központ mellett New Yorkban – félelmek, visszhangok

2010. augusztus 20., címkék: Nagyvilág, iszlám, amerikai krisztus egyesült egyháza

A Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) vezetői ökumenikus felhívást sürgetnek annak érdekében, hogy az iszlám közösség iránt a keresztyének nagyobb bizalmat tanúsítsanak a félelem és a türelmetlenség hangjai után. Ezt az váltotta ki, hogy a New York-i Világkereskedelmi Központ lerombolt épülete közelében iszlám mecsetet és oktatási központot akarnak felépíteni.

Ima-vasárnap Amerika-szerte a Mexikói-öbölért

2010. augusztus 20., címkék: Ökumené, katasztrófa, ifi, amerikai krisztus egyesült egyháza, ökumené

A Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) floridai ifjúsági konferenciája felszólította Amerika összes UCC-egyházát, hogy vasárnap imádkozzanak a Mexikói-öböl térségéért. Ismeretes, hogy ebben a térségben sok súlyos természeti katasztrófa történt, főként az olajszennyeződés jelent igen nagy veszélyt.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.