Félig üres vagy félig teli a pohár?

2011. október 05., címkék: balatonszárszó, Rendkívüli Zsinat 2011

Erre a kérdésre kerestük a választ a rendkívüli zsinat után Szücs Attila vállalkozóval, dunántúli képviselővel, a rendhagyó ülés kezdeményezőjével, aki Balatonszárszón a Magyar Református Üzletemberek Szövetségének megalapítási szándékát is bejelentette.

A lelkipásztor is ember

2011. október 03., címkék: balatonszárszó, futó zoltán, Rendkívüli Zsinat 2011, zsinat

Egyházfegyelem, büntetés, megbocsátás, megtisztulás, lelkigondozás – ezekkel a súllyal bíró fogalmakkal lehet összefoglalni mindazt, amiről Futó Zoltán sarkad-újteleki lelkipásztorral az MRE Zsinatának rendkívüli ülése után beszélgettünk.

Örömöt vinni egy örömtelen világba

2011. október 03., címkék: zsinat, tiszáninneni egyházkerület, Rendkívüli Zsinat 2011, balatonszárszó, csomós józsef

A rendkívüli Zsinat kétnapos ülésének végén Csomós József Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökét kérdezte a tirek.hu arról, hogyan látta a rendhagyó tanácskozást és hogyan értékeli az ott felmerült témákat, ötleteket.

Lelkipásztori élet lelkigondozás nélkül?

2011. szeptember 30., címkék: balatonszárszó, takaró tamás, Rendkívüli Zsinat 2011, zsinat

Takaró Tamás pesterzsébeti lelkipásztor annak az adatnak a kapcsán fejtette ki véleményét, miszerint a református fiatalok mindössze öt százaléka keresi meg párkapcsolati gondjaival lelkészét.

Becsületessé válni

2011. szeptember 30., címkék: balatonszárszó, sipos bulcsu kadosa, Rendkívüli Zsinat 2011, zsinat

„Az egyházfegyelem gátja, hogy sok lelkész úgy gondolja, nem számonkérhető” – fejtette ki véleményét Sipos Bulcsu Kadosa északpesti esperes.

Ez történt a csütörtöki rendkívüli ülésen

2011. szeptember 29., címkék: balatonszárszó, Rendkívüli Zsinat 2011, zsinat

A presbiteri, a lelkészi szolgálatot, valamint egyházszervezet kérdéseket és a gazdálkodást is érintette a második nap napirendje.

Fogyatkozó és öregedő református egyház

2011. szeptember 28., címkék: zsinat, Rendkívüli Zsinat 2011, balatonszárszó, bölcskei gusztáv

A mai kétharmadára csökkenhet negyven év múlva a református egyház tagsága, ami finanszírozási és egyházszervezeti válsághoz vezethet – derült ki Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspöknek, a Zsinat lelkészi elnökének a református egyház helyzetét vázoló, a rendkívüli ülésszakot bevezető előadásából.

A hamis álomlátók vetekednek az igazival

2011. szeptember 28., címkék: balatonszárszó, hajdú zoltán levente, Rendkívüli Zsinat 2011, zsinat

Jeremiás próféta szavai kapcsán az álpróféták és a próféták közötti különbséget ecsetelte Hajdú Zoltán Levente szóládi lelkész a Zsinat balatonszárszói rendkívüli ülésén elmondott prédikációjában, szerdán.

Ez történt a Zsinat rendkívüli ülésén szerdán

2011. szeptember 27., címkék: zsinat, Rendkívüli Zsinat 2011, balatonszárszó

A Magyarországi Református Egyház Zsinata a májusban hozott döntés értelmében szerdán és csütörtökön rendkívüli ülést tart a balatonszárszói SDG Konferenciaközpontban. Szerdán elhangzott Bölcskei Gusztáv zsinati lelkészi elnök megnyitója, amely ezúttal tartalmában számvetés, helyzetmeghatározás és előretekintés volt. A tanácskozás során a misszió irányai, ehhez kapcsolódó előterjesztések voltak terítéken. Az ülésen elhangzottakról folyamatosan frissített cikkben számoltunk be.

Csak az egyház!

2011. szeptember 23., címkék: Rendkívüli Zsinat 2011, szücs attila, reformátusok lapja, balatonszárszó

Tegyük félre az egónkat és a pesszimizmusunkat, és az optimista cipőgyári üzletkötő példája lebegjen előttünk – erre kéri zsinati képviselőtársait és egyházunk vezetőit Szücs Attila vállalkozó, a rendkívüli zsinati ülés kezdeményezője.

Stratégiai kérdések a rendkívüli zsinati ülésen

2011. szeptember 23., címkék: Rendkívüli Zsinat 2011, zsinat, balatonszárszó

Egyházunk legfelsőbb szintű választott testülete, a Zsinat kétnapos rendkívüli ülést tart Balatonszárszón.  A misszió irányairól, az egyházi szolgálat feladatairól, világi tisztségviselőket és lelkészeket érintő témákról, egyházszervezeti és gazdálkodási kérdésekről lesz szó 2011. szeptember 28-án és 29-én. A tanácskozásról a folyamatosan tudósít majd a Reformatus.hu.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.