„Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai”

2010. június 06., címkék: házassági évforduló, mátészalka-kossuth tér, Gyülekezeti hírek, ünnepség

Május 30-án, vasárnap délelőtt, a mátészalkai Kossuth téri Református Nagytemplomban 60. házassági évfordulójukon, Isten megtartó kegyelméért adott hálát Kovács László és Mező Ida.

Károlyi Napok Vizsolyban

2010. június 02., címkék: vizsolyi biblia, Háttér, károli gáspár, ünnepség

„Vedd és olvasd – A Biblia üzenete ma" címmel kétnapos rendezvény volt a Vizsolyi Biblia megjelenésének 420. évfordulóján.

Jubilált a börtönmisszió és a börtönlelkészi szolgálat

2010. június 02., címkék: missziói központ (rmk), Háttér, ünnepség, tábori püspök, bölcskei gusztáv, börtönmisszió

Hálaadó megemlékezést tartottak a Református Börtönmisszió húszéves és a Börtönlelkészi Szolgálat tízéves munkájáról június 1-jén Budapesten.

"A Császárok Császára nevében a gyűlést megnyitom!"

2010. január 08., címkék: protestáns-pátens elleni tiltakozás évfordulója, debreceni kistemplom, Hírek, ünnepség

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a hagyomány szerint Balogh Péter református püspök helyettes 150 évvel ezelőtt azt az egyházkerületi közgyűlést, amely elutasította a Habsburg császári pátens protestánsokat sújtó rendeleteit. Ennek következtében országos tiltakozó hullám indult el, és a császár visszavonta rendeletét. Erre az eseményre emlékeznek a közgyűlés színhelyén, a debreceni Kistemplomban január 9-én, szombaton a 11 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.