Bizakodva élni

2013. június 20., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), északkeleti református találkozó (ért), kassa, tiszáninneni egyházkerület, vasárnap

„Ne adjuk fel önmagunkat, de lépjük át a határainkat és hirdessük Istent!" – bíztatta híveit Géresi Róbert szlovákiai püspökhelyettes. Ünnepi istentisztelettel ért véget Kassán az Északkeleti Református Találkozó (ÉRT) június 16-án.

Mit tegyünk, hogy megmaradjunk?

2013. június 18., címkék: északkeleti református találkozó (ért), tiszáninneni reformátusok, szlovákiai reformátusok (szrke), szombat, kassa

Történelmi díszletek között a jövőről gondolkodtak az ÉRT második napján. Kassa belvárosa megtelt reformátusokkal: öt helyszínen tizenhét program várta az ezerháromszáz résztvevőt június 15-én, szombaton.

Isten előtt vigadjatok!

2013. június 17., címkék: péntek, szlovákiai reformátusok (szrke), tiszáninneni reformátusok, északkeleti református találkozó (ért), kassa

Örvendezés, Isten magasztalása, megerősödés a hitben, magyarságtudatban és tanúságtétel volt a Kassa-ÉRT. A három napos református fesztivál ünnepi istentisztelettel és egy különleges zenei élménnyel kezdődött június 14-én.

Kassai körjárat

2013. június 04., címkék: kassa, reformátusok lapja, szlovákiai reformátusok (szrke), északkeleti református találkozó (ért)

Református fesztivál. Három év után újra a Kárpát-medence adja – a franciaországi Marseille mellett – Európa egyik kulturális fővárosát (EKF). Míg 2007-ben Nagyszeben és 2010-ben Pécs, idén Kassa várja a kultúra iránt érdeklődő vendégeket. Ahogy a kelet-európai EKF-projektek kapcsán gyakran, úgy a felvidéki város esetében is leginkább a beruházások és a programok csúszásáról, botrányokról cikkeztek eddig a lapok. Minket most ezek a szempontok kevésbé érdekeltek, viszont arra kíváncsiak voltunk, miért érezték a felvidéki magyar reformátusok szükségét annak, hogy június 14. és 16. között kulturális fesztivált szervezzenek a városban.

KassáÉRT

2013. május 22., címkék: tiszáninneni egyházkerület, északkeleti református találkozó (ért), szlovákiai reformátusok (szrke), kassa

Június harmadik hétvégéjén, Kassán rendezik meg a második Északkeleti Református Találkozót (ÉRT). A szervezők a három napos programmal a felvidéki város nemzeti kisebbségeinek és protestáns felekezeteinek kultúráját kívánják ismertebbé tenni.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.