„Az erő, amely éltet minket”

2012. március 02., címkék: annette kurschus, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház, anette kurschus, interjú

Annette Kurschus, a Vesztfáliai Egyház zsinatának újonnan megválasztott református elnöke az Unsere Kirche című lap szeptemberi számában még jelöltként adott bemutatkozó interjút. A lap a választásról, hitről, egyházról – és általában az élet dolgairól beszélgetett a negyvennyolc éves református teológussal, akit március 4-én iktatnak be tisztségébe.

Elnökbeiktatás Vesztfáliában

2012. március 02., címkék: püspöknő, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház, anette kurschus, beiktatás, annette kurschus

Vasárnap ünnepélyes iktatják be a legnagyobb német tartományi egyház ősszel megválasztott új zsinati elnökét. Első alkalommal kerül nő az egyházvezetői tisztségbe. A Bielefeldben zajló eseményen egyházunkat Bölcskei Gusztáv püspök képviseli. Anette Kurschus a választásról, hitről, egyházról és magánéletéről beszélt a vele készült interjúban.

Református nő a Vesztfáliai Egyház élén

2011. november 23., címkék: püspöknő, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház, annette kurschus

Anette Kurschus a Vesztfáliai Egyház új elnöke. A nagy többséggel megválasztott Siegen-i esperes német partneregyházunk zsinatának első női elnöke. A református lelkésznő 143 voksot kapott 182 leadott szavazatból.

Vesztfáliai küldöttség járt Magyarországon

2011. október 26., címkék: észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

Öt napot töltött a Vesztfáliai Protestáns Tartományi Egyház nyolc tagú delegációja Magyarországon, ezalatt tárgyalt a hazai evangélikus és református egyház vezetőivel, dunai hajókiránduláson vett részt, Debrecenbe látogatott, határon túli református püspökökkel találkozott és istentiszteleteken szolgált. Programjukról többet is megtudhat összefoglalónkból.

Ajándékba kapott szabadság

2011. október 24., címkék: budapest-németajkú, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

„Ez a szabadság nem hat kényszerként ránk, nem kell elismerést szereznünk, megfelelési kényszernek megfelelnünk. Isten gyermekei vagyunk és azok is maradunk; elfogadva, szeretve” – mondta Dr. Alfred Buss, a Vesztfáliai Egyház elnöke vasárnap. A német protestáns egyházvezető a Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában tartott előadást a nemzeti ünnepen, Reformáció és szabadság címmel. 

Debrecenben járt a vesztfáliai egyházvezetés

2011. október 23., címkék: testvéregyház, debrecen, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

Október 22-én, hivatalos magyarországi tartózkodása során a cívis városban járt a vesztfáliai egyház küldöttsége. Először a Debrecen-Nagytemplomi gyülekezettel és missziójával ismerkedtek a delegáció tagjai, majd a debreceni teológián tett látogatás után magyarországi és határon túli magyar református püspökökkel ebédeltek, végül a Szeretetszolgálat munkájából kaptak ízelítőt.

Megérkezett a Vesztfáliai Protestáns Tartományi Egyház delegációja hazánkba

2011. október 22., címkék: észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház, evangélikus egyház

2011. október 21-én a reggeli órákban érkezett meg Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre a vesztfáliai egyházi delegáció, amelynek a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház lesz a vendéglátója öt napos tartózkodásuk alatt.

Reformáció és szabadság - Meghívó a Vesztfáliai egyházvezetés hivatalos látogatásának nyilvános alkalmára

2011. október 17., címkék: előadássorozatok, német protestáns egyház (ekd), budapest-németajkú, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

A szabadság protestáns értelmezésének személyes és társadalmi vonatkozásairól tart nyilvános előadást Alfred Buss, a Vesztfáliai Egyház elnöke a németajkú református gyülekezet Hold utcai templomában október 23-án 17 órakor. Az esemény keretében rövid fogadásra is sor kerül, ahol a német egyház vezetőségével való személyes találkozásra is lehetőség nyílik.

Kicsomagolni Isten ajándékát

2011. július 10., címkék: külföld, lelkészképzés, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház, keresztség

A „Keresztség éve” az idei a vesztfáliai evangélikus egyházban, amely ennek alkalmából nemzetközi lelkésztovábbképzőt tartott, többek között magyar református résztvevővel.

Mi segít a kiégés ellen az egyházban és azon kívül?

2010. augusztus 06., címkék: Nagyvilág, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

Ezt a kérdést egyre többen teszik fel az egyházban és azon kívül is. És egyre többen keresik a burnout ellenszerét. Egyénileg és szervezett programok formájában. Hogyan látja ezt a kérdést a specialista, Klaus-Dieter Straßburg vesztfáliai protestáns lelkész?

Energiatakarékos gyülekezetek - egyházi tájékoztató füzet

2010. január 06., címkék: Nagyvilág, környezetvédelem, észak-rajna vesztfáliai protestáns egyház

    Mit lehet tenni jó tetőzettel, régi épületek szigetelésével, ésszerű fűtéssel, odafigyeléssel az energiamegtakarítás érdekében? Erre ad tippeket az Észak-Rajna Vesztfáliai Protestáns  Egyház füzete.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.