"Így ment el a börtönben lévő lelkekhez is..."

2011. december 20., címkék: advent, debrecen-nagytemplom, Gyülekezeti hírek, börtönmisszió, éden zenekar

December tizedikén a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség ÉDEN zenekara második alkalommal látogatott el a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy karácsony örömüzenetét vigye el a fogvatartottaknak.

Felemelő

2011. április 12., címkék: Háttér, egyházzene, éden zenekar

Vártam már a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet ifjúsági zenekarának az ÉDEN-nek a koncertjét. Különösen is az után, hogy – közvetve vagy közvetlen – de nevük összekapcsolódott a református énekügy újító törekvéseivel.

Emeljen fel bennünket az Úr szeretete és magasztalása!

2011. március 26., címkék: éden zenekar

"Felemeltél" a címe a Éden zenekar április 9-i nagykoncertjének, ami este 6 órakor kezdődik Debrecenben, a Nagytemplomban. Tavaly közel ezren voltak kíváncsiak a színpadon álló huszonhárom fiatalra. A zenekar már hosszú évek óta hirdeti és dicséri Isten szeretetét.

Karácsonyi ünnepi koncert a börtönben

2010. december 20., címkék: egyházzene, Háttér, börtönmisszió, éden zenekar

Az ÉDEN zenekar ünnepi koncerttel szolgált a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az alkalmon Vad Zsigmond esperes végzett igei szolgálatot.

Sikerrel zárult az MRSZ aukciója

2010. október 30., címkék: Hírek, jótékonysági aukció, éden zenekar, Határon túl, köntös lászló, szeretetszolgálat (mrsz), pál sándor

Hagyományteremtő céllal rendezte meg első jótékonysági aukcióját október 29-én az MRSZ, melyen több mint 800 000 forint gyűlt össze.

Az Éden Zenekar koncertje Tiszaszalkán

2010. július 05., címkék: szabolcs-beregi egyházmegye (mre), Gyülekezeti hírek, tiszántúli egyházkerület, éden zenekar, tiszaszalka

A zene és az ének a maga természetességével van jelen az ember életében – nemcsak szólásra nyílhat a száj, hanem dalra is fakadhat a lélek. Erre csodálkozhattunk rá, amikor a Tiszaszalkai Református Templomban az Éden Zenekar koncertjének részesei lehettünk.

Debrecenben koncertezett a Shirchadasj

2010. május 04., címkék: nevelőszülői hálózat, éden zenekar, Shirchadasj, Háttér

Jótékonysági koncertet adott a holland Shirchadasj együttes, az Éden zenekar valamint Pintér Béla és a Csemeték. A Kegyelem napja zenei fesztivált hétfő délután Debrecen főterén rendezték meg.

Transformerek

2010. március 27., címkék: Háttér, éden zenekar, ifj csomós józsef, vad zsigmond, ifjúsági nap, debreceni nagytemplom, ifjúsági misszió

Bumblebee, Camaro Z28-ként kezdi és Chevrolet Camarová válik. Ő az egyik alakváltó robot a Transformers című filmben. Pár másodperc kell számára és teljesen megújul. A hős robotokról, de még inkább a változásról szólt ifj.Csomós Józsefnek a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referensének előadása a debreceni ifjúsági találkozón. A Nagytemplomban háromszáz fiatal gyűlt össze az ország különböző pontjairól.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.