Átfogó megállapodás

2017. október 04., címkék: állam-egyház, orbán viktor

Aláírták az állam és a református egyház közötti megállapodást a Magyar Kormány és a Magyarországi Református Egyház képviselői szerdán reggel. A dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Bogárdi Szabó István püspök és Huszár Pál, az egyház Zsinatának lelkészi, valamint világi elnöke látta el kézjegyével.

Gyümölcsfák a papkertben

2011. szeptember 06., címkék: teremtésvédelem, ökumenikus, állam-egyház

Természeti örökségünk óvása, természeti értékinek megőrzése és gyarapítása erkölcsi kötelességünk – áll a „Gyümölcsfák a papkertben” című megállapodásban, amelyet szeptember 5-én írt alá többek között Bölcskei Gusztáv püspök, a református egyház zsinatának lelkészi elnöke, Gáncs Péter, az evangélikus egyház elnök-püspöke, illetve a kezdeményező, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa, Fülöp Sándor.

Tájékoztató a közfoglalkoztatásokhoz nyújtható támogatásokról

2011. február 22., címkék: állam-egyház, kapcsolatok

2011. január 1-jén lépett hatályba a közfoglalkoztatásról szóló fenti számú kormányrendelet, amelynek egyik célja a közfoglalkoztatás egységes rendszerének a létrehozása a munkanélküliség csökkentése érdekében, másrészt az egyházi szolgálat segítése állami eszközökkel.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.