Jelentkezz önkéntesnek a Bárka táborba!

2020. január 21., kedd

Válts valóra álmokat, ajándékozz örökre szóló élményt, közben pedig légy része egy felkészült és vidám csapatnak! Legyél Te is Bárka tábor önkéntes! A harmadik éve megszervezett, évente több mint másfélezer gyermek nyári üdülését biztosító program fő célja a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése. Jelentkezési határidő: 2020. február 29.

Magyarországon évtizedes hagyománya van a nyári táboroztatásnak: közösséget kovácsol, élményeket nyújt, ugyanakkor jó lehetőség a gyermekek és fiatalok különböző kompetenciáinak fejlesztésére is. A Magyarországi Református Egyház – egy sikeres 800 millió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően – 6500, zömében hátrányos helyzetű vagy speciális nevelési igényű gyermek fejlesztő nyári táboroztatását vállalta 2018 és 2021 között. Sokan az ország legelmaradottabb  térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek. A táborok helyszíne a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő.

A tábor a felemelő küldetés idei szakaszának lebonyolítására ismét elhivatott közreműködőket keres, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek!

Amit nyújtanak:

Amit kérnek:

A táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció). Ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb! 

Jelentkezni az online regisztrációs űrlap kitöltésével tudsz. 

A Bárka táborról 2018-ban hosszabb cikkben számoltunk be: Kiléptünk a komfortzónánkból és csodát láttunk, vízen jártunk, játszva tanultunk a balatonszárszói Bárka táborban. A református egyház munkatársai hétről hétre azon dolgoznak, hogy a vízparti nyaralás a hátrányos helyzetű fiatalok számára „ne csak menekülési eszköz" legyen a hétköznapok nehézségeiből, hanem a különbözőségek ellenére is „összekötő kapocs".

reformatus.hu, fotó: Vargosz, Kalocsai Richárd

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió