Új képzések a Református Diakóniai Felnőttképzési Intézménynél

2010. július 29., csütörtök

 

altA Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény családi kör, református ifjúsági csoportvezető és közösségszervező, valamint fejlesztő iskola indítását segítő képzéseket indít.


Családi kör vezető képzés
A családi kör a fiatalok, friss házasok, gyermekáldásban részesültek köre, ahol a hitbeli épülés, gyermeknevelési tanácsok, életvezetés, élethelyzetek megoldása, és a közösség áll a középpontban. Természetesen a már régebben házasok is részesei lehetnek.

Az RMK Házasság-, és Családsegítő Szolgálata, a REFISZ, és a MRE Szeretetszolgálati Iroda közös képzést tervez indítani családi kör vezetők részére.
Várják a képzésre a lelkipásztorokat, diakónusokat, gyülekezeti tagokat, akik érdeklődnek a családi körök iránt.

Példák a képzés témaköreiből:  kommunikáció, konfliktus kezelés, család lélektani ismeretek, krízisek, bibliaóra felépítése, módszertana, családi áhítat, családlátogatás, lelkigondozás, csoportvezetés, családpatológia.

Képzés helyszíne: Budapest
Képzés: 2010. szeptember 10-11. – 2011. szeptember, 120 óra havi 1 alkalom
Részvételi díj: 2 félév, 25.000 Ft/ félév (házaspárok jelentkezése esetén egy tanfolyami díj, részletfizetés lehetséges, előre jelzett igény esetén gyermekfelügyeletet biztosítanak)


Református ifjúsági csoportvezető és közösségszervező képzés (PL-3480)
Az államilag akkreditált képzés felkészít az ifjúsági csoportok vezetésére, a közösségszervezésre, és segítséget nyújt az ifjúsági munka szakmai kérdéseiben való tájékozódáshoz.

Képzési témák: lelkigondozás, bibliaismeret, gyülekezetépítés, táborszervezés, forrásteremtés, minta ifjúsági óra.

A vezetőképzés a magyarországi református ifjúsági szervezetek, a REFISZ, az SDG és a Zsinati Ifjúsági Iroda összefogásában jött létre.

A képzés időtartama 120 óra, havonta egy hétvége (péntek délutántól szombat estig, összesen 10 alkalommal, igény esetén szállást biztosítanak).
A képzés helyszíne: Budapest
A képzés ideje: 2010. szeptember – 2011. június
Részvételi díj: 40.000 Ft (indokolt esetben kedvezmény kérhető)
Mindkét képzésre a jelentkezés határideje: 2010. augusztus 20.


Hogyan indítsunk fejlesztő iskolát?
A fejlesztő iskolai oktatás megszervezése kötelező 2010. szeptember 1-jétől a súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek számára (6 és 18 éves életkor között a nevelési-oktatási intézményekben).
A képzési program megnevezése: A fejlesztő iskolai oktatás indításának feltételei szociális intézményi keretek között, és gyakorlati megvalósításának lehetőségei.

A képzés célja olyan ismeretek nyújtása, melyek megkönnyítik azon fenntartók döntéshozóinak és döntés előkészítőinek, illetve azon intézményvezetőknek, pedagógusoknak a felkészülését, akik a fejlesztő iskolai képzés bevezetését tervezik. A képzés a résztvevőket képessé teszi a fejlesztő iskolai oktatás teljes körű megszervezésére, működtetésére, tanügyigazgatási dokumentációinak elkészítésére, vezetésére. Segédanyagot ad a rehabilitációs pedagógiai program elkészítéséhez.

Oktatók: Győri Zsófia, Immánuel Otthon, Debrecen
Giflo Henrik Péter
Helyszín: Debrecen
Időpont: 2010. augusztus 13–14.
Jelentkezési határidő: augusztus 6.
15 fő feletti jelentkezés esetén igény szerinti helyszínen megszervezik a képzést.
Egy intézményből 3 fő jelentkezése esetén kedvezményt biztosítanak.
Max. létszám: 20 fő   
Részvételi díj: 20. 000 Ft    
Jelentkezés: felnottkepzes@zsinatiiroda.hu , www.redifi.hu

Jelentkezés és bővebb információ, egyéb képzések:
MRE Szeretetszolgálati Iroda
Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény
felnottkepzes@zsinatiiroda.hu
www.redifi.hu
Mobil: 30/639-5373; 30/871-1984
Tel.: 1-460-0747/ 36 v. 38 mellék;  fax.: 460-0747

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió