Szlovákiában vendégszerepel a holland Chantdante kórus

2011. június 09., csütörtök

 

A Felsőpatonyi Református Egyházközség szervezésében az idei pünkösdi ünnepkörben újra a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház gyülekezeteiben vendégszerepel a holland Chantdante kórus.

A tizenhárom tagból álló református kórus fennállásának két évtizede alatt számos helyen megfordult. Énekeltek templomokban, kórházakban, öregotthonokban, de esküvők, temetések és színházi előadások alkalmával is. Hazájukban a holland népzene hagyományőrzését is felvállalták. Repertoárjuk spirituálékból, klasszikus és egyházi zenéből, valamint populáris népzenéből áll, amit főleg holland, angol és héber nyelven adnak elő. Felsőpatonyba néhány magyar egyházi énekkel is készülnek.

A kórust a hazájában méltán elismert Dirk Jan Warnaar karnagy és orgonaművész vezeti, aki egyben zeneszerző és szövegíró, valamint számos dokumentumfilm készítője.

A kórus először június 11-én, délután két órai kezdettel a bátorkeszi református templomban, majd este hét órakor Csicsón ad koncertet. Másnap, június 12-én, vasárnap délelőtt tizenegy órakor a pünkösdi istentisztelet keretén belül az apácaszakállasi református templomban lesz hallható a kórus.

A holland Chantdante kórus zárórendezvényére pünkösdvasárnap, június 12-én, délután öt órakor kerül sor a felsőpatonyi művelődési ház színháztermében.

Ezen kívül a kórus június 13-án, délelőtt tíz órakor légi Szociális Szolgáltatások Otthonában is énekel - tájékoztatta a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapját Vámos Béla felsőpatonyi lelkipásztor.

Reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.