Svájci elnök és kuvaiti emír a pápánál

2010. május 10., hétfő

altA szentszéki diplomácia élénkségét mutatja, hogy vezető állami személyiségek adják egymásnak a kilincset a Vatikánban. Ennek jele a svájci és a kuvaiti vezető vizitje is XVI. Benedek pápánál.

A katolikus egyházfő fogadta Doris Leuthard-ot, a svájci államszövetség elnökét. A pápai kihallgatást követően a svájci elnök találkozott Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral, Dominique Mamberti érsekkel, a Vatikán államközi kapcsolatainak titkárával.
A szívélyes hangvételű megbeszéléseken megemlékeztek arról, hogy az elnök csütörtökön délután részt vett a Pápai Svájci Gárda új tagjainak eskütételén. A felek érintették továbbá a társadalmi és gazdasági élet témáit, valamint az aktuális nemzetközi helyzethez kapcsolódó kérdéseket, különös utalással a vallásközi párbeszédre – olvasható a szentszéki közleményben. Ugyancsak csütörtökön a katolikus egyházfő magánkihallgatáson fogadta a kuvaiti emírt, Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah sejket, aki ezt követően Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral és Dominique Mamberti érsekkel a Vatikán államközi kapcsolatainak titkárával találkozott. A szívélyes hangvételű megbeszéléseken a felek olyan témákat érintettek, melyek egyaránt fontosak mindkét fél számára, ilyen többek között a Közel-Kelet békéjének előmozdítása, a vallások közötti párbeszéd. Ezt követően szó esett az igen kis számú kuvaiti keresztény közösség társadalomban betöltött szerepéről, majd e keresztény kisebbség alapvető és legfontosabb szükségleteiről is. (RV.de – hu – 2010-05-10 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.