Módosult KEOP-pályázat

2013. január 23., szerda

Módosultak az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva" című (KEOP-2012-5.5.0/B kódszámú) pályázati dokumentumai, amelyek elérhetőek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

„Amint azt az érdeklődők is bizonyára tudják, a KEOP pályázat kiírásában az elmúlt héten változások történtek, amelyek közül a legjelentősebb, hogy a decemberben beharangozott előzetes regisztrációra nincs szükség. A további változásokról az NFÜ tájékoztatójából értesülhetnek" – nyilatkozta január 23-án, szerdán Tarr Zoltán zsinati tanácsos. "

„Jelezzük továbbá, hogy ellentétben a szóbeli híreszteléssel, az MRE Zsinata (Zsinatának Elnöksége) a KEOP pályázatokat előzetesen nem rangsorolja, és listát sem állít össze a református pályázatokról. Ugyanakkor kérjük, hogy a pályázók a felettes egyházi szervezetet a pályázat beadásáról tájékoztassák a pályázati anyag megküldésével" – tette hozzá a Zsinati Hivatal vezetője.

KEOP-2012-5.5.0/B - Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva

A pályázati felhívás, az útmutató, a pályázati adatlap és a segédletek letölthetők innen.

Továbbá a pályázati felhívások B.1. A pályázók körének meghatározása című fejezetében szereplő előírás kapcsán az alábbiakra hívják fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársai:

„Amennyiben az épület tulajdonosa, és fenntartója/üzemeltető egymástól elválik mind az épület tulajdonos, mind a fenntartó/üzemeltető jogosult pályázatot benyújtani.
Ezen esetekben az energetikai veszteségfeltáró vizsgálatokhoz szükséges „utolsó rendelkezésre álló 36 havi energiaszámla és/vagy a szolgáltatótól bekért 3 éves elszámolás" benyújtása helyett a pályázat benyújtását megelőző 3 év fenntartója/üzemeltetője nevére kiállított szolgáltatói igazolást kell benyújtani; illetve mindkét esetben be kell nyújtani a tulajdonos és a fenntartó/üzemeltető között létrejött fenntartásra/üzemeltetésre irányuló eredeti vagy közjegyző által hitelesített (a Pályázati Felhívás D5. fejezetében meghatározott feltételeknek megfelelő) szerződést."

Forrás: nfu.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.