Miként gyűjt az Isten

2018. december 13., csütörtök

Ahogy arról mi is beszámoltunk: a somogyi hírről a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthonban november 30-án tűz ütött ki. Közel két hét telt el, de folyamatos az érdeklődés, hogy mi történt azóta. Nagy Csaba esperes Köntös László dunántúli lelkészi főjegyzőt tájékoztatta a fejleményekről.

– Esperes úr! Úgy tűnik, az embereket nagyon megérintette az anyaotthonban történt tűzeset és folyamatosan csengenek a telefonok. Legyen szíves számoljon be arról, hogy mi történt azóta.

– A romeltakarítás gyakorlatilag befejeződött. Biztosnak látszik az is, hogy a gondozottak hamarosan visszatérhetnek az otthonba. A régi épület nagy része újra lett festve és a régi bútorokat lecseréltük. A vizsgálatok még nem zárultak le, folyik még a tűzvizsgálati eljárás. Jelenleg annyi mondható, hogy minden jel szerint elektromos hiba okozta a tüzet. Ugyancsak folyik a kárrendezés, de a biztosítóval az egyeztetések még nem fejeződtek be.

– Úgy tudjuk nagyon sokan a tűzesetet követőan az anyaotthon segítségére siettek...

– Igen, valóban így van. Egészen megindító, hogy a bajba jutott intézmény milyen sokakat azonnali segítségnyújtásra késztetett. Nagyon sok értékes adományt kaptunk és kapunk, például tartós élelmiszert, zöldségeket, babakocsikat, bútorokat. De azt is el kell mondanunk, hogy ruhaneműből akkora mennyiséget kaptunk, hogy már-már nem tudjuk, hol elhelyezni és egyre jobban hátráltat a munkában. Ezért megköszönve minden adományt, tisztelettel kérünk mindenkit, aki támogatni szeretné az otthont, hogy a ruhanemű adományozását egyelőre függesszék fel. Nagyon köszönjük az eddigi pénzadományokat és köszönettel fogadunk minden további adományt, amelyet a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámára fizetnek be. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Árvácska" Az anyaotthon nevében köszönetet mondunk minden kedves adakozónak.

– Esperes úr hogyan összegezné az eddigi tanulságokat?

– A tűzeset nyomán most tanulgatom, élem meg az ézsaiási szót: „...egy rövid szempillantásra elhagytalak téged...". De most tanulom meg őszinte csodálattal azt is, hogy miként gyűjt az Isten.

Köntös László, Muzslay Péter – Somogyi Hírlap

Forrás: refdunantul.hu

Az ünnep nem marad el – tűzeset miatt sem

Lakhatatlanná vált egy tűzeset miatt a Dunántúli Református Egyházkerület Árvácska Anya- és Csecsemőotthonának egyik szárnya a Somogy megyei Nágocson. Az egyházkerület vezetése azt kéri, mindenki hordozza imádságban a lakókat és gyűjtést is indítottak, hogy minél előbb újra biztonságos otthona lehessen az édesanyáknak és kisgyermekeiknek.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió