Közös imádságra szólította a pápa a világ keresztyéneit

2020. március 24., kedd

Mondjuk el közösen a Miatyánkot március 25-én, szerdán délben!

„Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a Miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk" – kérte Ferenc pápa.

Olaf Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkára, Christian Krieger, az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) elnöke és Najla Kassab, a Református Egyházak Világközössége (REV) elnöke is pozitívan és a krisztusi egység szellemében fogadta a kezdeményezést és csatlakozásra hívják a gyülekezeteket szerte a világban. 

A REV felszólításában Najla Kassab arra kérte a tagegyházakat, hogy „hordozzák egymást imádságban, tegyenek erőfeszítést arra, hogy kapcsolatukat elmélyítsék, erőteljes kommunikációval és kihívásaik, szükségeik és reménységük megosztásával". „A súlyos kihívások közepette a minket egyesítő közös imádság alkalmai egyben arra is emlékeztetnek, hogy valamennyien az emberiség családjának tagjai vagyunk" – fogalmazott az EVT főtitkára. A CEC elnöke szerint a világ ma egységre hív minket. „Nem csupán a gyilkos járvánnyal folytatott küzdelemben, hanem azért is, hogy „átérezzük a támogató közösséget, ami arra figyelmeztet, hogy vonjuk le a tanulságot a mostani krízisből".

Forrás: hirado.hu, Külügyi Iroda, fotó: Vargosz

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió