A nap nyertese: Nikolaus Schneider

2013. június 13., csütörtök

Németország legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild a címlapján emlékezett meg arról, hogy a Német Protestáns Egyház elnöke díszdoktori címet kapott a Károli Gáspár Református Egyetemtől.

A nap nyertesét és vesztesét is „megválasztja” címlapján a német Bild napilap. Németország legnagyobb példányszámú lapja a bulvár műfajba tartozik, és mint ilyen, nem feltétlenül bánik kesztyűs kézzel az egyházvezetőkkel sem.

A Bild azonban nemcsak megemlékezett arról, hogy Nikolaus Schneider, hogy a Német Protestáns Egyház (EKD) elnöke díszdoktori címet kapott a Károli Gáspár Református Egyetemtől (KRE) – már önmagában ez is meglepő lenne –, hanem a nap nyertesének aposztrofálta szerdai számában.

Ahogy már beszámoltunk róla, az EKD elnöke kedden – August Stahl német irodalomprofesszor és Martyn Rady angol történészprofesszor mellett – vehette át díszdoktori címét a KRE-n.

A Bild szerint ez az egyházvezető „magyarországi útjának csúcspontja”. A rövid, de Németország leolvasottabb címlapján látható szösszenet így fejeződik be: Mekkora áldás!

Reformatus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió