Legyen vége az erőszaknak

2013. október 07., hétfő

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) felszólalt a pakisztáni vallási erőszak ellen, s közleményben fordult a szíriai kormányhoz is, tegyen meg mindent a béke helyreállításáért.

A MEÖT nyilatkozatot adott ki, melyben szolidaritást vállal a szíriai keresztényekkel, akik különféle elnyomásnak, üldöztetésnek és életveszélynek vannak kitéve. Közleményében elítéli az erőszak minden formáját és kéri a szíriai kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a béke és a rend helyreálljon.

A MEÖT Vallásközi és Dialógus Bizottság korábban szintén nyilatkozatban ítélte el a pakisztáni Pesavarban az All Saints protestáns templom ellen elkövetett öngyilkos merényletet, mely – az eddigi hírek szerint – nyolcvan halálos áldozattal és százharminc sebesülttel járt.

A helyi protestáns egyház, a Church of Pakistan 1970-ben jött létre az anglikánok, metodisták, skót presbiteriánusok és az evangélikusok egyesülésével, 800 ezer taggal, akik nagyobbrészt anglikánok.

Az Ökumenikus Tanács imára hívja a keresztényeket, hogy kérjék "a Békesség Urát, adjon erőt, hogy közösen munkálkodhassunk a hasonló esetek megelőzésén, és hogy segítsük elő az egymás iránti szeretetet".

reformatus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió