Közös imádság Egyiptom békéjéért

2013. augusztus 26., hétfő

Az Egyházak Világtanácsának (WCC) főtitkára, Dr Olav Fykse Tveit közös imádságra hív Egyiptom békéjéért.

Az egyetlen járható út az egyiptomi állampolgárok egyenjogúságának kölcsönös elismerése, a jogok és kötelezettségekből való egyenlő részesedés, illetve a különböző politikai álláspontok és vallások elfogadása – írja a főtitkár az EVT egyiptomi tagegyházainak címzett hivatalos levelében.

A médiában megjelent hírek szerint Egyiptomban 17 templom leégett, és több száz ember vesztette életét az augusztus 14-i összecsapásokat követően. „Az Egyházak Világtanácsát és annak tagegyházait mély aggodalommal töltik el az egyiptomi erőszakos események és a világtanács felhívást tett közzé az erőszak haladéktalan felszámolására" – mondta Tveit. 

A főtitkár arról is szólt, hogy Egyiptom lakóinak nehéz időszakon kellett keresztülmennie a 2011-es politikai változások óta. Hozzáteszi, „az egyiptomi nép, különböző alkalmakkor már megmutatta hitét egy multi-vallásos és multi-kulturális társadalomban, ahol a felek együtt néznek szembe a jelen kihívásaival és közösen építenek egy szebb jövőt."
„Mindez hatással van Egyiptomra. Bízom benne, hogy ezt nem értelmezik majd a keresztyének és a muzulmánok közötti konfliktusként." – tette hozzá.

Végezetül Tveit a következő imádságot ajánlotta Egyiptom lakóiért:
„Isten adjon nekik vigasztalást, Ő gyógyítsa be sebeiket és kísérje őket az igazság és a béke útján."

Forrás: Oikoumene.org
Fordította: Kinczel Mónika

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió