Elkészült az MRE cigánymissziós koncepciója

Több éves munka eredményeként elkészült a Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Koncepciójának tervezete, mely munkaanyaga lesz a 2013. április 8-án, a Zsinati Székházban szervezett cigánymissziós stratégiai vitanapnak.

A Magyarországi Református Egyház 2009. november 19–20-i, balatonszárszói ülésén hozott, Zs.-47/2009.11.20. számú határozatával hívta életre a Református Cigánymissziós Tanácsot (CMT) azzal a megbízással, hogy dolgozza ki egyházunk cigányok között végzett szolgálatának koncepcióját.

A CMT és a különböző szakterületeken dolgozó egyháztagokból álló tanácsadó testületei – a Zsinati Hivatal Missziói Irodájának közreműködésével – áttekintették a Kárpát-medencei reformátusság cigány közösségek felé a múltban és jelenben végzett szolgálatait, valamint számos konferenciát és konzultációt szerveztek, ahol gyülekezeti lelkipásztorok, egyházi iskoláinkban, tanodáinkban dolgozó pedagógusok, missziológusok, egyházi kötődésű tudósok és egyéb szakemberek gondolkodtak együtt és formálták az alakuló koncepciót.

Ennek az együttgondolkodásnak eredménye a Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Koncepciójának tervezete, mely munkaanyaga lesz a 2013. április 8-án, a Zsinati Székházban szervezett cigánymissziós stratégiai vitanapnak.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió