A múlt becsületére nevel

2012. március 01., csütörtök

Iskolaigazgatók, pedagógusok, idegenvezetők és diákok nézték meg nyílt napon a megújult Debreceni Református Kollégium Múzeumát. A március elsejei nyitás előtt a Múzeum munkatársai megismertették az új kiállítást és a látogatóbarát fejlesztéseket.

„Egy kellemes interaktív kiállítást láthattunk, amely vonzó lesz a diákok körében” – mesélte első benyomásait a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója. Rózsavölgyi Gábor már több mint húsz éve tart rendhagyó történelem órát az Oratóriumban, amelyen a trónfosztást korhű ruhákban eredeti helyszínen játsszák el a diákok. A történelem szakos tanár szerint egy-egy rendkívüli órán a tanult tananyag örökre rögzül, mert mozgósítja az érzelmeket és a figyelmet ráirányítja a tanulnivalóra. Az igazgató úgy véli, hogy a tudatosan, szép koncepció mellett felépített kiállítás a múlt becsületére nevel.

A diákoknak a nyílt napon Nyilas Misi könyvtárában megmutattak egy könyvekkel elfedett „titkos” helyiséget is, amelyet a fiatalok a Harry Potter könyvekből ismert titkos szobához hasonlítottak.

Rendhagyó oktatás helyszíne szeretne lenni a megújult Múzeum

Az új tárlatot másfél óra alatt járhatják végig a látogatók, de a Múzeum munkatársai biztosítnak arra is lehetőséget, hogy tematikusan nézzék meg az érdeklődők a kiállítást. Így akár március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc történetét az eredeti helyszínen tanulhatják a diákok.

A Múzeumban a rendhagyó történelem óra mellett, fizika és irodalom órát is lehet tartani az egyetemes értékek között, megismerve ezzel többek között Csokonai szobáját, Móricz Zsigmond, Arany János, Kazinczy Ferenc eredeti kéziratait, illetve Hatvani professzor kísérleteit.

Forrás: ttre.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió