Gazdag évet zárt a Firesz - Duna Mente

2012. január 02., hétfő

A Firesz – Duna Mente a 2011-es esztendőben tizenöt különféle alkalmat szervezett a fiatalok számára, melyen több mint hatszázan vettek részt. A programok megvalósítására a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egyházépítői keretéből 3875 eurós támogatást kaptak.

Az elmúlt évben nyolcszor szervezett egynapos ifjúsági találkozót – köztük sportnapot és kirándulással egybekötöttet - a szombati napokon a Firesz - Duna Mente a fiatalok számára, melyen átlagosan nyolcvanan vettek részt.  Több napos alkalomra hatszor került sor. Ezek közé tartozott a téli ifjúsági tábor, a konfirmandus  és a FI-LA hétvége, valamint az öt napos nyári tini tábor.  A Firesz - Duna Mente munkatársai két alkalommal is találkoztak, de egy családi délutánt is szerveztek az adventi időszakban.

A legtöbb résztvevője a téli tematikus hétvégének és a FI-La, azaz a fiúknak és lányoknak szervezett párhuzamosan Nagymegyeren és Alistálon megtartott többnapos együttléteknek volt.  Több mint százan vettek részt ezen a két alkalmon. A Bátorkeszin harminc résztvevővel zajló tinitáborban az idén a szociálisan hátrányos helyzetű családok fiataljai is lehetőséget kaptak a hitben való elmélyedésre.

A Firesz-Duna Mente nyáron egy nagy imasátorral és harminc fiatallal képviseltette magát a Tatán megrendezett Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón. A németországi Kirchentagon Drezdában pedig szintén egy imasátorral szolgáltak. Szeptemberben ifjúsági iroda nyílt Komáromban, októbertől pedig egy főállású munkatárs segíti a programok szervezését. Megújult az eddig használt halacska formájú Firesz-embléma, aminek következtében megváltozott a Firesz - Duna Mente logója is, melyet Gaál Zoltán a komáromi gyülekezet tagja készített.

"Az ifjúsági szervezet fő célja, hogy különféle alkalmak szervezésével megtartsuk  a fiatalokat a keresztyén hitben, buzdítsuk őket  a szolgálatok vállalására és a hitük megélésére" - tájékoztatta a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapját a Firesz - Duna Mente elnöke, Süll Tamás ifjúsági lelkész.

Reformata.sk

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió