Az EU és az egyházak együtt a szegénység ellen

2010. július 21., szerda

 

altErdő Péter bíboros, az Erópai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke is jelen volt és beszédet mondott azon a találkozón, amelyen a szegénységről és a társadalmi kirekesztettség elleni küzdelemről tanácskoztak Brüsszelben július 19-én.

A találkozónak az Európai Bizottság adott otthont és José Manuel Barroso, a bizottság elnöke vezette Herman van Rompuy-jel, az Európa Tanács elnökével és Jerzy Buzek europarlamenti képviselővel. A megbeszélésen az EU 14 országának több mint húsz vallási vezetője vett részt keresztény, zsidó, muzulmán, szikh és hindu részről. A katolikusokat Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke; Adrianus van Luyn püspök, a COMECE elnöke; Stanislav Zvolensky érsek, a szlovák püspöki konferencia elnöke és Flaminia Giovanelli, a Iustitia et Pax Pápai Tanács titkár-helyettese képviselte. (RV.de – hu – 2010-07-21 – dr. békefy-röhrig klaudia)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.