„Ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is” – Kirchentag Drezdában 33. alkalommal

2011. január 31., hétfő

Június 1. és 5. között rendezik meg a német protestáns egyházi napokat, amelyen idén nagy hangsúlyt fektetnek a közép- és kelet-európai egyháztagok részvételére.

 

Június 1. és 5. között 33. alkalommal rendezik meg Drezdában a Kirchentag elnevezésű német protestáns egyházi napokat, amelyen idén nagy hangsúlyt fektetnek a közép- és kelet-európai egyháztagok részvételére. Az eseményre több mint 100.000 vendéget és résztvevőt várnak szerte a világból.


A Kirchentag mottója: „…ott lesz a szíved is” (Máté 6,21). A szervezők Jézus szavai alapján arra hívják a résztvevőket, hogy elgondolkodjanak arról, mi fontos számunkra, mik élveznek elsőbbséget életünkben és társadalmunkban: Mi diktálja a ritmust a szívünkben? Mi mozgatja meg, tüzeli fel? Kit engedünk be a szívünkbe és hogyan nézünk szembe a világ szívtelenségeivel?

A kedvezményes részvételi díj 24 Euró, ami magába foglalja a reggelit és még egy étkezést, helyi közlekedést illetve szabad belépést biztosít valamennyi programra. A szállást a szervezők családoknál vagy csoportos szálláson biztosítják. A református gyülekezeti tagok a kedvezményes részvételi díjban akkor részesülhetnek, ha a Magyarországi Református Egyházon (MRE) keresztül regisztrálnak.

A jelentkezők az utazást egyénileg is intézhetik, egyházunk ugyanakkor szervezett utazást biztosít mintegy 100 főnek, amelyre az egyházkerületeknél jelentkezhetnek a résztvevők.

Az egyéni utazást választók jelentkezését közvetlenül a MRE Zsinati Hivatalának Külügyi Irodája címére (zsinat.kulugy@zsinatiiroda.hu) várják 2011. március 1-ig. A szervezett utazásra az érdeklődők az egyházkerületeknél legkésőbb február 11-ig adhatják le a jelentkezést.

A jelentkezéshez szükséges adatok: név (útlevélben szereplő), levelezési cím, e-mail cím, telefonszám, születési hely, idő, útlevél szám, útlevél lejárati dátuma, állampolgárság, szállás igény (nem kér szállást, csoportos szállást vagy egyéni elhelyezést kér). Hiányos jelentkezéseket a Külügyi Irodának nem áll módjában regisztrálni.

Kapcsolódó oldal:

33. Deutscher Evangelischer Kirchentag

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió