Jelentkezz református cigány szakkollégiumokba!

2019. július 09., kedd

Egyetemei tanulmányaikat korábban kezdő, vagy szeptembertől felvételt nyert hallgatóit várja a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat részeként 2011-ben, illetve 2016-ban életre hívott Wáli István Református Cigány Szakkollégium, illetve Budapesti Református Cigány szakkollégium célja a roma származású, vagy hátrányos helyzetből érkező, de egyetemi képzésben tanuló hallgatók támogatása.

Az intézményekbe felvételt nyert fiatalok kiemelt összegű ösztöndíjat, kollégiumi elhelyezést, mentori segítséget kaphatnak, idegen nyelvi képzésben és szakmai programokon vehetnek részt, melyekbe beletartozik a cigányság történetével, kultúrájával és hagyományaival foglalkozó műhelymunka is, identitás-erősítés gyanánt.

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium olyan hallgatókat vár, akik a Debreceni Egyetemen, vagy a Debreceni Református Hittudományi Egyetem nem hitéleti szakjain kezdik meg tanulmányaikat, esetleg korábban tették azt, és ősztől szeretnének bekapcsolódni a szakkollégium életébe.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 10., kedd
Felvételi időpontja: 2018. augusztus 26-27., (hétfő-kedd)
Felvételi helyszíne: Wáli István Református Cigány Szakkollégium, 4024 Debrecen, Blaháné u. 15.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a wisz.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

A Budapesti Református Cigány Szakkollégium azon fiatalok jelentkezését várja, akik felvételt nyertek bármely fővárosi felsőoktatási intézménybe, vagy ott aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 8., csütörtök
Felvételi időpontja: 2018. augusztus 10., szombat,
Felvételi helyszíne: Budapesti Református Cigány Szakkollégium, 1109 Budapest, Belényes u. 9.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a reforom.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió