A gondolkodás szabadsága – könyvbemutató Pápán

2018. december 11., kedd, Pápa

Könyvbemutatóra hívja a Kálvin Kiadó az érdeklődőket a pápai Pannonia Reformata Múzeumba 2018. december 11-én öt órára. Marilynne Robinson A gondolkodás szabadsága - Kálvinista tűnődések című könyvét Köntös László főjegyző és Barta Zsolt teológiai tanár mutatják be.

Marilynne Robinson amerikai írót a magyar olvasók elsősorban Pulitzer-díjas, itthon is sikeres regénye, a Gilead alapján ismerhetik. Ebben a kötetben esszék formájában adja tovább szellemi-eszmei, keresztyén-kálvinista hagyományát.

A gondolkodás szabadsága - Kálvinista tűnődések című új könyvében így ír:

„...nem ahhoz az iskolához tartozom, amely szerint a hit szilárdságát a tantételekhez való igazodás határozza meg. Éppen ellenkezőleg, meg vagyok győződve arról, hogy az Istenbe vetett hit felszabadítja a gondolkodást, mert a gondolkodás folyamatos okulás Isten dolgairól. (...) Némelyek szemében paradoxonnak tűnhet a szellemileg nyitott vallásos hit. Ellentmondásnak tarthatják ezt a vallás ellenzői, ahogyan láthatólag számos követője is. (...) Kálvin a mindenséget olyan iskolának mondta, ahol tanulunk. Én ezt mélyen igaznak érzem. (...)

Robinson új könyvét az érdeklődők számára Köntös László főjegyző, gyüjteményi igazgató és Barta Zsolt, a Pápa Református Teológiai Akadémia teológiai tanára mutatják majd be 2018. december 11-én öt órakor a pápai Pannonia Reformata Múzeumban (8500 Pápa, Fő út 6–8.).

Közreműködik: Halász Brigitta és a Pápai Református Egyházközség Séllyei István Énekkarának Kamarakórusa. 

További információ az alkalom Facebook-eseményében olvasható.

Az esemény plakátja jobbra, a kapcsolódó letöltések menüpont alatt megtalálható.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió