Pályázat diaszpóra szervezetek támogatására

2018. december 04., kedd

Pályázatot hirdet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. diaszpóra szervezetek számára. A pályázat céja a Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar közösségek boldogulásának, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolásának és fejlesztésének előmozdítása. A jelentkezők akár két és fél millió forintot is kaphatnak, pályázni 2019. január 18. 14.00 óráig lehet. 

A magyar nemzeti azonosságtudat megerősítése, az anyanyelv elsajátítása, fejlesztése és ápolása, valamint a magyar kultúra megőrzése és továbbadása céljából írt ki pályázatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Forrást igényelni a magyar közösség céljait szolgáló kulturális, családi, egyházi, cserkész, ifjúsági és sport programok támogatására, az anyanyelvi oktatásra irányuló tevékenységekre és hozzájuk kapcsolódó működési támogatásokra, a magyar közösség céljait szolgáló írott és elektronikus média, könyvkiadás támogatására, valamint szervezetek, intézmények működésére, és a magyar közösség céljait szolgáló fejlesztésekre, ingatlan-beruházások támogatására lehet. 

A pályázaton civil szervezetek és egyházi jogi személyek fél- és két és fél millió forint közötti összeget igényelhetnek. A pályázatban részletezett projektet 2019. január 1. és december 31. között kell megvalósítani, pályázatot 2019. január 18. 14.00 óráig (közép-európai idő szerint) lehet benyújtani. 

További információk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján érhetők el.  


Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió