Egyiptomi protestánsok elítélték a pénteki terrortámadást

2017. november 24., péntek

Dr. Andrea Zaki, az Egyiptomi Protestáns Egyházak elnöke elítélte a terrortámadást, ami a Sínai-félsziget Bir al-Abed nevű városában található Al-Rawda Mecsetben érte az imára összegyűlő embereket.

184-en haltak meg és 125-en sérültek meg az esti órákig. Nyilatkozatában Andrea Zaki hangsúlyozta, hogy a terrorista támadás ártatlan emberek ellen irányult, azzal céllal, hogy megrendítse Egyiptom biztonságát és stabilitását, ellentétes minden törvénnyel, értékkel és hagyománnyal.

A társadalom valamennyi szegmense elítéli a terrorizmus bármely formáját. Zaki arra kérte az egyiptomiakat, hogy vállat vállnak vetve fogjanak össze a terrorizmussal szemben. „Az istentiszteleti helyek elleni bűntettek, mecsetek és templomok elleni támadások kétségbeesett és makacs próbálkozások a nemzet fejlődésének megakasztására”.

Az egész nemzetet arra hívta, hogy egyesítsék erejüket szolidaritással, hogy az egyiptomi nép számára egy fényesebb jövőt készítsenek elő. A nyilatkozat imádsággal zárult a mártírokért, hogy békében nyugodjanak; a sebesültekért, hogy meggyógyuljanak és a reménységért, hogy Isten megőrzi Egyiptom vezetőit és népét.

Külügyi Iroda

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió