A Tiszáninneni Református Egyházkerület közleménye

2016. november 09., szerda

Mivel egyre több megkeresés érkezik hozzánk a különböző fórumokon megjelenő, a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolt biblianyomtatási felhívással kapcsolatban, a félreértések elkerülése végett a Tiszáninneni Református Egyházkerület Püspöki Hivatala az alábbi közleményt adja ki:

A Tiszáninneni Református Egyházkerület határozottan kijelenti, hogy a területén működő református egyházi szervezeteknek és intézményeknek nincs kapcsolatuk sem a Vizsolyi Biblianyomtató Műhellyel, sem annak felhívásában napvilágot látott biblia-kiadási tervvel. Abban semmilyen módon nem vesznek részt, és nem is kívánnak közreműködni a szakmailag rendkívül aggályos terv megvalósításában a jövőben sem.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület sem most, sem a későbbiekben nem támogat olyan elképzelést, amely több ezer eurós áron kínál Bibliát az embereknek. Ugyanakkor jó szívvel ajánlja a téma iránt érdeklődőknek, a Vizsolyban látogatható templomot és Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeumot, Göncön pedig a Károlyi Gáspár Múzeumot és Biblia-kiállítást.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió