Második alkalommal ülésezett a Reformáció Emlékbizottság

2014. október 17., péntek

Az Országgyűlés épületében ülésezett csütörtökön a Reformáció Emlékbizottság. A bizottság megvitatta a reformáció ötszázadik évfordulójára tervezett programsorozatot és beszámolt az alakuló ülés óta eltelt előkészítő és tervező munkáról.

Az emberi erőforrás minisztere, Balog Zoltán, a testület ügyvezető elnöke hangsúlyozta: az ötszáz éve tartó reformáció a megújulás forrása. A kormány szándéka az, hogy a bizottság munkája ne csak egyházi belügy, hanem Magyarország és Európa közös ügyeként jelenjen meg. A jubileumi programsorozatot az egyházak által delegált tagok javaslataiból állítják össze.


Hafenscher Károly, Balog Zoltán és Bölcskei Gusztáv

A miniszter kiemelte: az emlékbizottság munkacsoportjai a Kárpát-medencei protestáns egyházakat képviselik, de a felekezetköziség szellemében fontos, hogy katolikus tagok is részt vegyenek a programsorozat kidolgozásában.

A bizottság ülésén a tagok javaslatokat fogalmaztak és vitattak meg az emlékév programtervezetével kapcsolatban. A 2015-ös év projekttámogatások tervezetének kidolgozása Dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos feladata lesz.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió