Szükségünk van példaképekre

2019. október 13., címkék: nőszövetség, zsindelyné tüdös klára-díj

Kilencedszer adták át a Magyarországi Református Nőszövetség által alapított Zsindelyné Tüdős Klára-díjat október 12-én Budapesten. „A kitüntetés emberi köszönet, de Istené a dicsőség a díjazottak életéért, akiket példaképpen állíthatunk mások elé" – mondta az ünnepségen P. Tóthné Szakács Zita, a szervezet elnöke. Az elismerés névadójáról, a Nőszövetség alapítójáról Topolánszky-Zsindely Katalin családterapeuta idézett fel családi emlékeket, az igét pedig Berkesi Gábor Pozsonyi úti lelkész hirdette az ünnepséghez kapcsolódó konferencián – ugyanis Zsindelyné Tüdős Klára sokáig a Pozsonyi úti gyülekezet tagja volt.

Kiásni az ősi kutakat

2017. október 11., címkék: nőszövetség, zsindelyné tüdös klára-díj

Úrvacsorás istentisztelettel, díjátadóval, előadásokkal és divatbemutatóval ünnepelte újraindulásának huszonötödik évfordulóját a Magyarországi Református Nőszövetség október 7-én a zsinati székházban Budapesten.

Munkatársai szolgálatát díjazta a Nőszövetség

2016. október 12., címkék: bogárdi szabó istván, nőszövetség, zsindelyné tüdös klára-díj

Hatodik alkalommal adták át a Zsindelyné Tüdős Klára-díjat a Magyarországi Református Nőszövetség országos konferenciáján október 8-án a zsinati székházban.

Közeleg a tisztújítás

2013. október 14., címkék: nőszövetség, zsindelyné tüdös klára-díj

Átadták a Zsindelyné Tüdős Klára díjat október 12-én Budapesten, a Református Nőszövetség éves konferenciáján. Az öt díjazott mellett Pásztor Jánosné, a szövetség leköszönő elnöke is átvette a kitüntetést húszéves elnöki tevékenysége és sok évtizedes, a női munkában végzett szolgálata elismeréseként.

Nőszövetségesek a zsinati székházban

2012. október 02., címkék: konferencia, zsindelyné tüdös klára-díj, nőszövetség

Harmadik alkalommal adta át a Zsindelyné Tüdős Klára-díjat az Or­szágos Református Nőszövetség. Asszonyok töltötték meg idén is a zsinati székház üléstermét szeptember 29-én – ellensúlyozva azt a tendenciát, hogy egyházunk tanácskozó és törvényhozó testületének mindössze két női tagja van.

„Egymás terhét hordozzátok”

2011. október 10., címkék: zsindelyné tüdös klára-díj, 2011, nőszövetség

Az újjáindulása óta eltelt húsz évre emlékezett az Országos Református Nőszövetség október 8-án. A Budapest-Pozsonyi úti Egyházközség templomában átadták a Zsindelyné Tüdős Klára-díjat is.

Húsz éves az újjáalakult Országos Református Nőszövetség - konferencia

2011. szeptember 20., címkék: Hírek, nőszövetség, zsindelyné tüdös klára-díj

Az Országos Református Nőszövetség újjáalakulásának huszadik évfordulója alkalmából 2011. október 8-án konferenciát rendeznek. Az alkalmon kerül sor a Zsindelyné Tüdős Klára díj átadására is, az Egyházkerületek által javasolt Testvéreknek.

Örömünnep a Nőszövetségben

2010. szeptember 12., címkék: Háttér, nőszövetség, Határon túl, zsindelyné tüdös klára-díj

Többszörösen is az örömről szólt a Nőszövetség szeptember 3-i országos közgyűlése, amikor, rendhagyó módon, hölgyek vették birtokba a zsinati üléstermet, hogy az örömről gondolkozzanak, és átadják a közelmúltban alapított Zsindelyné Tüdős Klára-díjat az ez évi kitüntetetteknek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.