Zemplénben is megszólalt az Európa Rádió

2014. május 30., címkék: európa rádió, zempléni egyházmegye

A Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület rádiója, az Európa Rádió megkezdte adását Zemplénben is.

Befejeződött az ÉRT

2011. július 03., címkék: találkozó, zempléni egyházmegye

„Egymás számára is jelentsünk örömöt, találkozásban megismerkedésben és az együtt töltött időben,” – mondta dr. Börzsönyi József, a Zempléni Református Egyházmegye esperese. Pénteken délután kezdetét vette az Északkeleti Református Találkozó (ÉRT) Tokajban.  A július 1. és 3. között zajló rendezvénysorozat a kelet-szlovákiai, kárpátaljai, partiumi és északkelet-magyarországi reformátusok első közös találkozója.

Küldetésünk bizonysága – presbiteri délután Kistárkányban

2010. április 14., címkék: Határon túl, zempléni egyházmegye, szlovákiai reformátusok (szrke)

„Küldetés-nap” címmel presbiteri délutánt tartottak a kistárkányi templomban április 11-én. A rendezvényre meghívást kaptak a Zempléni Egyházmegye lelkészei és presbitériumai. „Közel százötvenen figyelhettek arra, amit a meghívott előadók az Úr tárházából és megélt hitükből fakadóan tártak a résztvevők elé” – tájékoztatott a rendezvényről Tarr Ferdinánd kistárkányi lelkipásztor.

Nincs hiány segítségnyújtásból - Sok területen szolgál a kisgéresi gyülekezet

2010. április 02., címkék: kálvinista szemle, Határon túl, zempléni egyházmegye, blanár erik

  A kisgéresieknek mindig is fontos volt az Isten házának a szépítése. A magas tornyú, klasszicista jegyeket viselő templom a falukép meghatározó eleme. Tavalyelőtt felújították a parókiát is, bővítették a tetőterét. A gyülekezeti életről Blanár Erik lelkipásztort beszél, akit az elmúlt évben választott meg a gyülekezet, ünnepélyes beiktatására pedig április 18-án kerül sor.

„A reménység pedig nem szégyenít meg."

2010. január 23., címkék: taktaharkány, evangélizációs hét, zempléni egyházmegye, Gyülekezeti hírek, tiszáninneni egyházkerület

Ez a római levélben található ige a vezérigéje annak az evangélizációs hétnek, amit a taktaharkányi református gyülekezet szervez. Szerettel hívják és várják mindazokat, akik az Ige köré letelepedve a lélek megfürdetésének igényét érezve eljönnek a tervezett alkalmakra, amiket február 1–5-kéig (hétfőtől péntekig) este 6 órai kezdettel tartanak a Taktaharkányi Református Egyházközség Gyülekezeti Házában.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.