Teljes létszámmal

2016. május 13., címkék: összefoglaló, xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak

Választással, törvénymódosítással, beszámolókkal és díjak odaítélésével telt a Zsinat május 11-i, egynaposra sikeredett ülésszaka. Összefoglaló.

Iránymutató lépések

2016. május 12., címkék: xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak, zsif, zsinati ifjúsági fórum, ifi

A XIV. zsinati ciklus 4. ülésszakán fiatalokat érintő kérdésekkel is foglalkozott a református egyház legfőbb döntéshozó testülete. Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője beszámolt az idei Zsinati Ifjúsági Fórum résztvevőinek nyilatkozatáról és a 2017-es Csillagpont szervezéséről is.

175 év hűséges barátság

2016. május 12., címkék: aaron stevens, skót misszió, xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak

Hivatalosan is missziói egyházközségének ismerte el egyházunk a budapesti Skót Missziót, valamint hálát adtak a Skót Egyház misszionáriusainak 175 éves magyarországi szolgálatáért a május 11-i zsinati ülésen.

Megújul a Második Helvét Hitvallás

2016. május 12., címkék: bogárdi szabó istván, xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak, második helvét hitvallás

A reformátusok számára nemcsak a Reformáció ötszázadik évforduló bír komoly jelentőséggel a következő évben, hanem a debreceni zsinat által 1567-ben elfogadott Második Helvét Hitvallás négyszázötvenedik évfordulója is. A jubileumra már készül annak új, mai nyelvezetű fordítása, erről számolt be Bogárdi Szabó István püspök a Zsinat május 11-i ülésén.

„Egyedül csak az segíthet, ha a világ szembetalálja magát Krisztus mentő szeretetével”

2016. május 11., címkék: xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak, fazekas lászló

Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke tartotta a nyitó áhítatot a Korinthusiakhoz írt első levél 16. fejezetének 13. verse alapján: „Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek.”

Nyugtalanító idők

2016. május 11., címkék: xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak, bogárdi szabó istván, reformátusok lapja

A testvérgyülekezeti kapcsolatok megújítására szólította a református közösségeket az erdélyi püspök felhívásához csatlakozva Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök is. A Zsinat lelkészi elnöke a református egyház legfőbb testületének május 11-i ülését megnyitó beszédében többek között szólt Európa és a világkeresztyénség helyzetéről, a református egyház legfrissebb népmozgalmi adatairól, a boltok vasárnapi nyitva tartásáról, valamint a legfontosabb közelgő évfordulókról is.

Ez történt a Zsinat negyedik ülésén

2016. május 11., címkék: xiv. zsinati ciklus 4. ülésszak, percről percre

Köszöntötték a 175 éves budapesti Skót Missziót, beszámoltak az Ifjúsági Iroda munkájáról, délután pedig törvényalkotó munkával telt a XIV. zsinati ciklus 4. ülésszaka.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.