Drogterápiás otthon – a második otthon

2015. szeptember 22., címkék: victorné erdős eszter, erdélyi református mentő misszió, horváth levente, kató béla, magyarózd

A Református Mentő Misszió (RMM) által működtetett Magyarózdi Drogterápiás Otthon fennállásának tízéves évfordulóját ünnepelte szeptember 20-án. A hálaadó nap alkalmával ünnepi istentiszteletet tartottak, a programot több előadás, fotókiállítás, koncert és sporttevékenység egészítette ki.

Megnyílt az Adna Café

2015. június 13., címkék: adna café, czibere károly, victorné erdős eszter, szabó istván, drogmisszió

– Járatlan útra lépünk ezzel az új szolgálattal – számunkra izgalmas és reményteli, hogy legyen egy hely a fővárosban, ahol a fogyasztáshoz nem a mai civilizáció gondolatai kapcsolódnak, hanem az csak egy kelléke a beszélgetésnek, az együttlétnek, az életvezetésnek, a megváltoztatásnak – mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke az Adna Café megnyitóján június 12-én Budapest belvárosában. A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió legújabb intézményében a józanságot szeretnék divatba hozni.

Missziói pont Budapest szívében

2013. október 02., címkék: prédikálóállomás, victorné erdős eszter, reformátusok lapja

Szeptember elsejével missziói pont nyílt Budapesten. A Csaba utcai prédikálóállomás szomszédságában – amelyet a budai, a budahegyvidéki és a pasaréti gyülekezet közösen tartott fenn – már a ‘80-as években működött a Válaszút Alapítvány, amelyet lelkes teológusok hoztak létre a szenvedélybetegek segítésére a Moszkva tér közelében. Amikor az alapítványt bekebelezte a református egyház, ígéretet kapott a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (KIMM), hogy a Csaba utcai lelkész nyugdíjba menetele után a misszió lesz a prédikálóállomás jogutódja. Ajtony Artúr szeptember elsejével vonult nyugállományba a Csaba utcából. A kezdeményezésről Victorné Erdős Esztert, a KIMM vezető lelkészét kérdeztük.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.