Bibliás Könyvesbolt nyílt Budapesten

2013. május 27., címkék: bibliás könyvesbolt, szabó istván püspök, megnyitó

Mindenki, akiben egyedi módon gyűrűzik tovább mindaz, amiről érdemes mesélni, jogosult arra, hogy írjon, olvasson, kérdezzen, az élet, a lélek teljességének újabb és újabb árnyalataira leljen a sorok között – hangzott el a Bibliás Könyvesbolt megnyitóján május 24-én Budapesten. A Dunamelléki Református Egyházkerület székházában megnyílt könyvesbolt azt szeretné segíteni, hogy mindenki, aki igényli, gazdagodhasson életében a Szentíráson keresztül.

A magyar egyházak Sztálin idején

2013. március 08., címkék: szabó istván püspök, terror háza múzeum, terror háza

A Terror Háza Múzeumban a Sztálin-világ, A kommunizmus ára című kétnapos nemzetközi konferencián Szabó István püspök a sztálini Magyarország egyházpolitikájáról beszélt.

Lelkészek házassága: kényes kérdések

2012. június 19., címkék: házasság, szabó istván püspök

Június 18-án izgalmas interjú jelent meg Szabó István püspökkel a Parókia portálon. A beszélgetésre azonnal többen is reflektáltak: újabb írások jelentek meg a kényes kérdéseket taglaló interjú kapcsán.

A legfőbb ok az evangélium

2012. május 21., címkék: magyar református egyház, bogárdi szabó istván, szabó istván püspök, magyar református egység napja

„Miért vagyunk ma együtt?" – tette fel a kérdést május 20-án, a magyar református egység napján elmondott igehirdetésében Szabó István dunamelléki püspök a budapesti Kálvin téri templomban megtartott ünnepi istentiszteleten.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.