Dicsőség, amely nem nyom agyon

2017. december 21., címkék: fekete károly, interjú, soli deo gloria, Fekete Károly

Aki felismerte Isten dicsőségét, azaz megadja neki azt a súlyt, ami a Mindenhatót, a Tökéletest, a Gondviselőt, a Megváltót és a Megszentelőt megilleti, az az embereket is másképp látja, képes elismerni tehetségüket és teljesítményüket – véli Fekete Károly tiszántúli püspök, akit a reformátori alapelvekről szóló sorozatunk zárásaként a dicsőségről kérdeztünk.

Zsoltár- és népdaléneklő verseny

2012. november 28., címkék: soli deo gloria, ifi

Dr. Szenczi Árpád, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara dékánjának köszöntésével, a 150. zsoltár eléneklésével és Katona Viktornak, a Soli Deo Gloria (SDG) elnökének a Zsolt 147,11-hez fűzött magyarázatával kezdődött az SDG tizenkilencedik zsoltár- és népdaléneklő versenye. November 24-én tíz református iskolánkból közel hatvan diák érkezett Nagykőrösre, hogy bemutassa énektudását.

Bibliaszombat

2012. március 06., címkék: konferencia, soli deo gloria, bibliavasárnap

Idén a Bibliavasárnap előtti szombaton rendezték az SDG bibliaversenyét Kiskunhalason. Tizenkét magyarországi refis csapat és egy délvidéki különítmény mérte össze tudását és kreativitását március 2-án.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.