A pataki csoda

2018. június 27., címkék: sárospataki kollégium, tiszáninneni egyházkerület, wáberer sportcentrum

Zemplén legnagyobb és legmodernebb sportkomplexumával gazdagodott a Sárosptataki Református Kollégium – hála az egykori diákok, ma már tehetős üzletemberek nagylelkűségének. Az ilyen gesztusok nem példátlanok az intézmény közel fél évezredes történetében, és saját, egész nemzetének javát szolgáló küldetésében erősítik meg a Trianon óta perifériára szorult régió református kollégiumát. A pataki diák sajátos identitásával és ezzel a hálás felelősségtudattal mi is találkoztunk a sportcentrum június 24-i átadóünnepségén.

Átadták a sárospataki Wáberer Sportcentrumot

2018. június 25., címkék: ifi, sárospataki kollégium

Elkészült a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona új komplexuma, a Wáberer Sportcentrum. Az egykori pataki diákok adományából megépült tornatermet június 24-én, az ünnepélyes átadó után vehettek birtokba a fiatalok.

Kettős jubileumot ünnepelt a sárospataki református gimnázium

2010. november 03., címkék: csomós józsef, tiszántúli egyházkerület, sárospataki kollégium, hálaadó istentiszetelet, Hírek

Hálaadó istentiszteleten ünnepelte a sárospataki református gimnázium egyházi fenntartásának huszadik,  az intézmény fennállásának pedig 480 éves évfordulóját.

Lelki növekedés Óhután... – fiatalok a hajdúsámsoni ifjúsági hétről

2010. július 27., címkék: sárospataki kollégium, Háttér, ifi

Július 5-e volt számunkra az a különleges nap, amikor hajnalok hajnalán újra útnak indulhatott a hajdúsámsoni ifjúság megtörni Óhuta csendjét. Bár az időjárás nem mindig kedvezett az egyes programok megvalósításában, de mi mégis törekedtünk arra, hogy örömteli pillanatokat élhessünk át.

Nem a múlt, hanem a jövő szerveződése

2010. május 17., címkék: lőrincz szabolcs, sárospataki kollégium, Háttér

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány (SRKA) 1989-ben magánalapítványként jött létre 114 magánszemély – túlnyomó részben pataki öregdiákok – közös elhatározása nyomán. Az alapítvány kiemelt célja, hogy egyik motorja legyen azon összefogásnak, amely hosszú távon szükséges ahhoz, hogy a majd’ 500 éves Kollégium, súlyának megfelelő helyet töltsön be a magyar oktatásban, kultúrában és közéletben.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.