Felfedezni Istent, és önmagunkat

2013. november 07., címkék: reformáció 2013, Miskolc, miskolc

A reformáció mai üzenete, hogy Isten fényében megtalálhatjuk önmagunkat! – hangzott el a reformáció alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten, Miskolcon a belvárosi evangélikus templomban. A zenei betétekben gazdag alkalmon reformátusok és evangélikusok közösen emlékeztek a meghatározó egyháztörténeti eseményre, ami a vallási és egyházi élet megreformálását tűzte ki célul.

Felelősek vagyunk az egyházért

2013. november 04., címkék: debreceni nagytemplom, reformáció 2013

Felelősek vagyunk az egyházért! – mondta igehirdetése elején a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, október 31-én a debreceni Nagytemplomban tartott reformációi ünnepi istentiszteleten. Ifj. dr. Hafenscher Károly kiemelte, reméli, hogy nem küldjük el magunktól Isten követeit és nem fesztíjuk újra keresztre Jézust, ugyanis ez a veszély egyéni és közösségi életünkben egyaránt kísért minket, ezérthallgatnunkkell a figyelmeztető szóra.

„Valóban keresztyének vagyunk?”

2013. november 01., címkék: károli gáspár-díj, pásztor zoltán, ökumenikus tanács (meöt), reformáció 2013, steinbach józsef

Az egyházak mai hiányosságairól beszélt a metodista Pásztor Zoltán a MEÖT megemlékezésén október 31-én. A reformáció kezdetének 496. évfordulóján protestáns értelmiségiek munkáját díjazták, úrvacsorás istentiszteleteket tartottak országszerte és ökumenikus megemlékezést tartottak a Reformációi Emlékparkban Budapesten.

Könnyek praktika nélkül

2013. október 30., címkék: reformátusok lapja, bethlen kata, reformáció 2013

Az Újszínház stúdiószínpadán hónapról hónapra megidézik Árva Bethlen Kata alakját. Az erdélyi református nagyasszonyról és a darabról Kökényessy Ági színésznővel beszélgettünk, aki már hét esztendeje alakítja Kocsis István monodrámájának címszerepét.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.