Presbiterek vasárnapjára

2018. június 16., címkék: presbiterek vasárnapja, huszár pál

Helyes, hogy megünnepeljük a presbiterek vasárnapját egyházunkban. Tisztelettel emlékezünk azokra az egyháztagjainkra, akik önzetlenül vállalták, hogy idejük, energiájuk egy részét gyülekezetükre, anyaszentegyházunkra áldozzák. Szolgálatot vállaltak, de némi fennköltséggel úgy is fogalmazhatnék, hogy mennyei Gazdánk őrállóvá tette, munkatárssá fogadta őket. Hallatlan megtiszteltetés, hogy az Úristen feladatot bíz rájuk, és az erőt is megadja annak elvégzéséhez.

Isten ügye iránt elkötelezett emberek

2016. június 12., címkék: presbiterek vasárnapja, dudar

A Dunántúli Református Közélet blogban – egy Reposzt-os bejegyzés kapcsán – Balogh István dudari gondnok „Kell egy jó presbiter!" című írása olvasható. Kíváncsiak voltunk mi indította arra a hajdan építésügyben dolgozó, 69 éves presbitert, hogy billentyűt ragadjon és a jövőre esedékes presbiterválasztás kapcsán leírja gondolatait.

Felvértezni a presbitereket

2016. június 10., címkék: presbiterek vasárnapja

Három féléves presbiterképző tanfolyamot szervezett a Vértesaljai Egyházmegye a jövőre aktuális presbiterválasztás előtt, amelynek első féléve május 29-én zárult le. A havonként egy vasárnap délutáni alkalmon eddig Sóskuti Zoltán, Zsengellér József, Pecsuk Ottó, Füsti-Molnár Szilveszter és Bogárdi Szabó István tartott előadást a presbiteri hivatás bibliai alapjairól, ó- és újszövetségi, valamint dogmatikai alapismeretekről és a hitvallásokról.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.