Az ígéret beteljesedése Nagykőrösön

2018. október 03., címkék: nagykőrös

„Légy hű mindhalálig, és neked adom az életnek koronáját" – idézte a Jelenések könyvét Szabó Gábor lelkipásztor szeptember 29-én Nagykőrösön. A helyi gyülekezet szeptember utolsó szombatján hálaadással gondolt az elmúlt tíz év munkálataira és a lelkészházaspár szolgálatára.

Középiskolák találkozója Nagykőrösön

2017. július 13., címkék: kárpát-medencei református középiskolák találkozója, nagykőrös

Huszonegy magyarországi, hat erdélyi, két partiumi, két kárpátaljai és két felvidéki református oktatási intézmény küldöttei – igazgatók, tanárok, lelkipásztorok, diákok – találkoztak július 6. és 9. között Nagykőrösön: az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium volt a huszonkettedik alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Református Középiskolák találkozójának házigazdája.

Szimbólummá vált

2015. október 08., címkék: károli egyetem (kre), nagykőrös

Az intézmény 25 évvel ezelőtti újraindítására emlékeztek a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán. A nagykőrösi intézményben harminchárom év kényszerszünet után 1990. október 6-án indult újra az oktatás.

Merre tovább, kántorképzés?

2012. október 10., címkék: egyházzene, nagykőrös, konferencia, tanítóképző

A magyarországi felsőfokú kántorképzésnek otthont adó Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Tanítóképző Főiskolai Karán, Nagykőrösön rendezett konferenciát október 5-én a kántorképzés jövőjéről a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiumának Himnológiai és Egyházzenei szekciója.

Emberséggel nevelni

2012. július 25., címkék: reformátusok lapja, nagykőrös, interjú, református oktatás, károli egyetem (kre)

Húsz év után búcsúzik Nagykőröstől és a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karától Nagy István dékán. A jelenlegi magyar felsőoktatásban egyedülálló módon két évtizedig vezette az intézményt, most július végén lejáró dékáni megbízatása után már nem pályázik a tisztségre. Néhány héttel ezelőtt, a tanévzárás előtti napon kétszáz korábbi és jelenlegi diák köszöntötte őt a főiskola épületében. Hogy ki lesz az utódja, még nem tudja, az ő életében mindenesetre lezárul egy igen jelentős korszak.

XVI. Pünkösdi Diakóniai Konferencia

2012. június 09., címkék: diakóniai, konferencia, nagykőrös

2012. június 1-én tartották meg a Pünkösdi Diakóniai Konferenciát Nagykőrösön, a Károli Gáspár Református Egyetem Főiskolai Karának Szociális munka és Diakóniai Intézetének szervezésében.

Karácsony Sándor, Kodály Zoltán és Németh László szellemisége

2012. április 16., címkék: konferencia, nagykőrös, tanítóképző, károli egyetem (kre)

Szellemiség, hagyomány, köznevelés címmel tartottak konferenciát április 12-én, csütörtökön a Károli Gáspár Református Egyetem nagykőrösi Tanítóképző Főiskolai Karán.

A nagykőrösi templomért

2011. október 12., címkék: nagykőrös, hálaadó istentiszetelet, templomfelújítás

Megújult templomukért adnak hálát a nagykőrösi reformátusok október 15-én, szombaton. A református templomot uniós, önkormányzati és egyházi hozzájárulásból, valamint a város polgárainak segítségével építették újjá.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.