Kincset érő könyvek éjszakája

2018. június 16., címkék: debreceni kollégium (drk), múzeumok éjszakája, ajánló

Könyvkötéstörténeti kiállítással és igazi különlegességgel készül a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára a Múzeumok Éjszakájára. Az elmúlt öt évszázad könyvkötészetét bemutató tárlatról Oláh Róbertet, a Nagykönyvtár tudományos igazgatóhelyettesét, a kiállítás kurátorát kérdeztük.

Mozaik

2016. június 25., címkék: kalocsai richárd, múzeumok éjszakája

Különleges kiállítással készül a Múzeumok Éjszakájára a református fotóriporter.

Múzeumok éjszakája 2016

2016. június 21., címkék: múzeumok éjszakája

Színes programokkal várja az érdeklődőket a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája. Az országos összefogással szervezett rendezvényen június 25-án 400 intézmény 2200 programjából válogathatnak az érdeklődők. Sok református múzeum, intézmény, és egyházközség is kitárja kapuját ezen az éjszakán, hogy minél többen találkozzanak az egyházi tárgyú értékekkel.

Kecskemét a Múzeumok Éjszakáján

2016. június 21., címkék: kecskemét, reformátusok lapja, múzeumok éjszakája

„Református kecskékről” is hallhatnak a kecskeméti Ráday Múzeumba érkező vendégek a Múzeumok Éjszakáján, amikor számos múzeum, kulturális intézmény, kiállítás ingyenesen látogatható. Az idei programok kiemelt helyszíne Kecskemét, ahol nemcsak a Ráday Múzeum, hanem a helyi református templom és iskola is kitárja kapuit június 25-én. A részletekről Fogarasi Zsuzsát, a Ráday Múzeum igazgatóját kérdeztük.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.