„Az öröm maradjon a tiétek”

2019. szeptember 02., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc

Lelkiekben gazdag, szellemiekben jól felkészült, testiekben edzett gyermekek nevelése a célja a miskolci Lévay József Református Gimnáziumnak. A 2019/2020-as tanév szeptember 1-i megnyitóján avatták fel az új Lévay Sportközpontot, amely nemcsak a gimnázium tanulóinak ad majd lehetőséget testük edzésére, hanem több helyi iskola is használhatja az új tornatermet és az uszodát, utóbbit a város sportolni vágyó lakói is igénybe vehetik.

Áldás a diákoknak és a városnak

2018. június 23., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, ifi

Véget ért a tanév, de nem szünetel a munka a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban: a június 22-i tanévzáró istentisztelet után tették le az épülő sportkomplexumuk alapkövét. Hamarosan 3600 négyzetméternyi uszoda és tornaterem szolgálja majd a diákok és a város polgárainak egészségét.

Sportkomplexum épül a Lévay mellett Miskolcon

2018. január 30., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc

Uszodából és tornacsarnokból álló sportkomplexum épül Miskolcon a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon mellett, a több mint két és félmilliárd forintos beruházás uniós és állami pénzből készül el. Az egyház és a létesítményt megépítő két cég konzorciumának vezetői január 29-én írták alá a kivitelezési szerződést.

Közel egymilliárd forintból fejlesztik a Lévay-gimnáziumot

2017. április 12., címkék: Miskolc, miskolc, lévay józsef református gimnázium miskolc

Az elmúlt húsz év legjelentősebb iskolafejlesztését jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Miskolcon. A kormány az Új Széchenyi Terv keretében másfél milliárd forint támogatást ad két miskolci egyházi iskola, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, valamint a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fejlesztésére. Előbbit 947 millió, utóbbit 562 millió forintból korszerűsítik.

Álláslehetőségek a miskolci Lévayban

2016. június 01., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, pályázat, Pályázat

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon pályázatot hirdet kollégiumvezetői megbízással együttjáró nevelőtanári munkakör betöltésére,továbbá középiskolai könyvtárostanári vagy könyvtáros munkakörre. 

Megújult a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Kollégium

2014. december 11., címkék: lévay józsef, lévay józsef református gimnázium miskolc

Mintegy 124 millió forintból megújult a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Kollégium épületenergetikai rendszere. Sajtóközlemény.

Álláslehetőség a Lévayban

2013. április 23., címkék: álláshirdetés, pályázat, lévay józsef református gimnázium miskolc, Pályázat, református oktatás

Tanárokat, kollégiumi nevelőtanárokat, iskolapszichológust, rendszergazdát, pedagógiai asszisztenseket, kollégiumi titkárt és ápolót keres a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon.

Adni jó

2012. december 15., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, Kárpát-medencei Református Közoktatási Alap

Ezt gyakorolják a Lévay diákjai, akik immár harmadik éve vesznek részt a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtésében. 2010-ben a Kárpát-medencei református iskolások tizenegymillió Forintot, 2011-ben pedig tizennégymillió Forint adományt gyűjtöttek össze.

Megalakult a Felső-Magyarországi Református Pedagógus Műhely

2012. június 03., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, református oktatás

Június 2-án a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon dísztermében, öt felvidéki és tíz tiszáninneni református intézmény képviseletében közel hatvan igazgató, igazgatóhelyettes és szakmai munkaközösség-vezető részvételével református pedagógus-szakmai együttműködési fórum alakult.

Álláspályázat pedagógusok részére

2011. április 21., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, pályázat, Pályázat, Hírek

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon éjszakai nevelőtanári munkakörbe pályázatot hirdet a 2011/2012. tanévre. A pályázati feltételeket a mellékelt pályázati kiírás tartalmazza. 

A nevelés és tudomány szent célja előbbre vitelére

2011. február 28., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, tiszáninneni egyházkerület, Hírek

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon február 26-án, szombaton tartotta a 450. jubileumi hálaadó tanévének kiemelt rendezvényét, a Lévay Jubileumi Gálát a Miskolci Nemzeti Színházban.  

Lévay Jubileumi Gála és Iskolatörténeti kiállítás

2011. február 18., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, hálaadó istentiszetelet, jubileum

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon közössége február 26-án tartja az intézmény alapítása 450. évfordulója tiszteletének szentelt Hálaadó tanév kiemelt rendezvényeképpen Jubileumi Gáláját.

Kárpát-medencei református tanévnyitót tartanak Miskolcon

2010. augusztus 26., címkék: csomós józsef, Hírek, lévay józsef református gimnázium miskolc, református oktatás, bölcskei gusztáv, kárpát-medencei református tanévnyitó, miskolc-belváros

A 450 éves Lévay Gimnázium ad otthont szombat délelőtt az Magyar Református Egyház közoktatási intézményei közös tanévnyitó ünnepségének. Az istentiszteleten Csomós József püspök hirdet igét, köszöntőt mond Bölcskei Gusztáv a Zsinat lelkészi elnöke, Szászfalvi László államtitkár, a tanévnyitó beszédet pedig a Székelyudvarhelyi Református Kollégium igazgatója, Tőkés Zsolt tartja.

Országos találkozó felvidéki református pedagógusoknak Miskolcon

2010. március 31., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, Határon túl, találkozó, géresi róbert, református oktatás, szlovákiai keresztyén egyház, fazekas lászló

A Lévay József Református Gimnázium ad otthont a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház területén működő református iskolák pedagógusai számára első alkalommal megrendezett Országos Református Pedagógustalálkozónak, az "OrRePeTá"-nak április 16-17-én Miskolcon.

Nem csak a diákoknak, a tanároknak is példakép - Csorba Zoltánra emlékeznek a lévaysok

2010. január 14., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, csorba zoltán, Háttér, református oktatás

105 éve született Dr. Csorba Zoltán, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon egykori tanára. A gimnázium, a család, és az egykori tanítványok január 15-én, délután három órakor a Lévay dísztermében emlékünnepséget szerveznek, ezután megkoszorúzzák Csorba Zoltán emléktábláját, majd megnyitják az életéről és munkásságáról készült kiállítást.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.