„Az öröm maradjon a tiétek”

2019. szeptember 02., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc

Lelkiekben gazdag, szellemiekben jól felkészült, testiekben edzett gyermekek nevelése a célja a miskolci Lévay József Református Gimnáziumnak. A 2019/2020-as tanév szeptember 1-i megnyitóján avatták fel az új Lévay Sportközpontot, amely nemcsak a gimnázium tanulóinak ad majd lehetőséget testük edzésére, hanem több helyi iskola is használhatja az új tornatermet és az uszodát, utóbbit a város sportolni vágyó lakói is igénybe vehetik.

Áldás a diákoknak és a városnak

2018. június 23., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, ifi

Véget ért a tanév, de nem szünetel a munka a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban: a június 22-i tanévzáró istentisztelet után tették le az épülő sportkomplexumuk alapkövét. Hamarosan 3600 négyzetméternyi uszoda és tornaterem szolgálja majd a diákok és a város polgárainak egészségét.

Sportkomplexum épül a Lévay mellett Miskolcon

2018. január 30., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc

Uszodából és tornacsarnokból álló sportkomplexum épül Miskolcon a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon mellett, a több mint két és félmilliárd forintos beruházás uniós és állami pénzből készül el. Az egyház és a létesítményt megépítő két cég konzorciumának vezetői január 29-én írták alá a kivitelezési szerződést.

Közel egymilliárd forintból fejlesztik a Lévay-gimnáziumot

2017. április 12., címkék: Miskolc, miskolc, lévay józsef református gimnázium miskolc

Az elmúlt húsz év legjelentősebb iskolafejlesztését jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Miskolcon. A kormány az Új Széchenyi Terv keretében másfél milliárd forint támogatást ad két miskolci egyházi iskola, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, valamint a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fejlesztésére. Előbbit 947 millió, utóbbit 562 millió forintból korszerűsítik.

Álláslehetőségek a miskolci Lévayban

2016. június 01., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, pályázat, Pályázat

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon pályázatot hirdet kollégiumvezetői megbízással együttjáró nevelőtanári munkakör betöltésére,továbbá középiskolai könyvtárostanári vagy könyvtáros munkakörre. 

Megújult a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Kollégium

2014. december 11., címkék: lévay józsef, lévay józsef református gimnázium miskolc

Mintegy 124 millió forintból megújult a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Kollégium épületenergetikai rendszere. Sajtóközlemény.

Álláslehetőség a Lévayban

2013. április 23., címkék: álláshirdetés, pályázat, lévay józsef református gimnázium miskolc, Pályázat, református oktatás

Tanárokat, kollégiumi nevelőtanárokat, iskolapszichológust, rendszergazdát, pedagógiai asszisztenseket, kollégiumi titkárt és ápolót keres a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon.

Adni jó

2012. december 15., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, Kárpát-medencei Református Közoktatási Alap

Ezt gyakorolják a Lévay diákjai, akik immár harmadik éve vesznek részt a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtésében. 2010-ben a Kárpát-medencei református iskolások tizenegymillió Forintot, 2011-ben pedig tizennégymillió Forint adományt gyűjtöttek össze.

Megalakult a Felső-Magyarországi Református Pedagógus Műhely

2012. június 03., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, református oktatás

Június 2-án a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon dísztermében, öt felvidéki és tíz tiszáninneni református intézmény képviseletében közel hatvan igazgató, igazgatóhelyettes és szakmai munkaközösség-vezető részvételével református pedagógus-szakmai együttműködési fórum alakult.

Álláspályázat pedagógusok részére

2011. április 21., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, pályázat, Pályázat, Hírek

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon éjszakai nevelőtanári munkakörbe pályázatot hirdet a 2011/2012. tanévre. A pályázati feltételeket a mellékelt pályázati kiírás tartalmazza. 

A nevelés és tudomány szent célja előbbre vitelére

2011. február 28., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, tiszáninneni egyházkerület, Hírek

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon február 26-án, szombaton tartotta a 450. jubileumi hálaadó tanévének kiemelt rendezvényét, a Lévay Jubileumi Gálát a Miskolci Nemzeti Színházban.  

Lévay Jubileumi Gála és Iskolatörténeti kiállítás

2011. február 18., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, hálaadó istentiszetelet, jubileum

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon közössége február 26-án tartja az intézmény alapítása 450. évfordulója tiszteletének szentelt Hálaadó tanév kiemelt rendezvényeképpen Jubileumi Gáláját.

Kárpát-medencei református tanévnyitót tartanak Miskolcon

2010. augusztus 26., címkék: csomós józsef, Hírek, lévay józsef református gimnázium miskolc, református oktatás, bölcskei gusztáv, kárpát-medencei református tanévnyitó, miskolc-belváros

A 450 éves Lévay Gimnázium ad otthont szombat délelőtt az Magyar Református Egyház közoktatási intézményei közös tanévnyitó ünnepségének. Az istentiszteleten Csomós József püspök hirdet igét, köszöntőt mond Bölcskei Gusztáv a Zsinat lelkészi elnöke, Szászfalvi László államtitkár, a tanévnyitó beszédet pedig a Székelyudvarhelyi Református Kollégium igazgatója, Tőkés Zsolt tartja.

Országos találkozó felvidéki református pedagógusoknak Miskolcon

2010. március 31., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, Határon túl, találkozó, géresi róbert, református oktatás, szlovákiai keresztyén egyház, fazekas lászló

A Lévay József Református Gimnázium ad otthont a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház területén működő református iskolák pedagógusai számára első alkalommal megrendezett Országos Református Pedagógustalálkozónak, az "OrRePeTá"-nak április 16-17-én Miskolcon.

Nem csak a diákoknak, a tanároknak is példakép - Csorba Zoltánra emlékeznek a lévaysok

2010. január 14., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, csorba zoltán, Háttér, református oktatás

105 éve született Dr. Csorba Zoltán, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon egykori tanára. A gimnázium, a család, és az egykori tanítványok január 15-én, délután három órakor a Lévay dísztermében emlékünnepséget szerveznek, ezután megkoszorúzzák Csorba Zoltán emléktábláját, majd megnyitják az életéről és munkásságáról készült kiállítást.

Istent keresem

2Móz 7,26–8,28

„Én, az Úr, itt vagyok az országban. Így teszek különbséget az én népem és a te néped között.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink