Kettős évforduló Koreában

2015. október 07., címkék: vad zsigmond, reformátusok lapja, korea, koreai protestánsok, Korea

Századik zsinatát tartotta a Koreai Presbiteriánus Egyház és a Koreai Köztársaság Presbiteriánus Egyháza is szeptemberben. A két jubileumi eseményen egyházunkat Vad Zsigmond lelkipásztor, a Zsinat Külügyi és Ökumenikus Bizottságának elnöke képviselte.

A koreai presbiteriánus egyház a háborús helyzetről

2013. április 14., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck), koreai protestánsok

A Koreai Köztársaság Presbiteriánus Egyházának (PROK) állásfoglalása a Koreai-félszigeten kialakult helyzetéről, tekintettel az Egyesült Államok és a Koreai Köztársaság közös hadgyakorlataira és az Észak- és Dél-Korea közötti háborús fenyegetésre.

Vegyen részt a lelki zarándokúton Puszanba!

2013. április 12., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (wcc), koreai protestánsok, Korea, korea

Az Egyházak Világtanácsának célja, hogy a tagegyházak delegáltjain kívül az világ keresztényeivel közösen készüljön az őszi dél-koreai nagygyűlésre és segítse a tagegyházakat, hogy a nagygyűlés témáit közel hozzák a gyülekezetekhez. Ezért az EVT – egyfajta lelki zarándokútként – egy képekkel illusztrált, hiánypótló segédanyagot jelentetett meg, melyet most Ön is kitölthet: a kérdésekre az EVT örömmel várja a magyar gyülekezetek válaszait, tapasztalatait is.

Az EVT közleménye a koreai nukleáris kísérletekről

2013. április 11., címkék: koreai protestánsok, egyházak világtanácsa (evt), koreai reformátusok, olav fyske tveit

Az Egyházak Világtanácsát (EVT) súlyos aggodalommal töltik el a nukleáris kísérletek a Koreai-félszigeten, és a reakciók, melyek mélyítik a térségben régóta fennálló feszültséget.

Az EVT főtitkára a Koreai-félsziget békéjéért

2013. április 11., címkék: koreai protestánsok, egyházak világtanácsa (evt), olav fyske tveit

Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, a Koreai-félszigeten tapasztalható megnövekedett feszültségek megoldásáért szólalt fel, és arra ösztönzi az érintett feleket, hogy azonnal kezdeményezzenek párbeszédet a béke és az újraegyesítés érdekében.

Ima a koreaiakért

2013. április 11., címkék: Korea, koreai protestánsok, korea

A Debrecen Nagytemplomi gyülekezet, amely hivatalos testvéregyházi kapcsolatot ápol a szöuli Myungsung gyülekezettel, a múlt vasárnapi istentiszteletén imádságban emlékezett meg a két Korea keresztyén közösségeiről.

Tovább épül a koreai-magyar kapcsolat

2012. április 26., címkék: debrecen-nagytemplom, koreai protestánsok, myungsung presbiteriánus gyülekezet

Együttműködési megállapodást köt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és a szöuli Myungsung Presbiteriánus Gyülekezet. Az együttműködési megállapodás alapja az a 2006-ban aláírt testvérkapcsolati egyezmény, amelyet a Magyarországi Református Egyház és a Koreai Presbiteriánus Egyház kötött.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.