Harminchárom év

2019. június 02., címkék: konfirmáció vasárnapja

„A két évszám között eltelt harminchárom év és a minket körülvevő világ sokat változott. De a hit alapja nem” – Telepóczki Márta gondolatai konfirmáció vasárnapjára.

Konfirmáció és integráció

2018. május 12., címkék: Konfirmáció, konfirmáció vasárnapja, felhívás, konfirmáció

A szóládi gyülekezetben minden konfirmandus és családja mellett áll egy pártfogó presbiter, aki a gyülekezet szeretetteli figyelmét testesíti meg feléjük. Az Önök közösségében is kiemelten figyelnek a konfirmáció előtt álló fiatalokra? Írja meg, hogyan, gazdagítsuk egymást jó gyakorlatainkkal! – kéri konfirmáció vasárnapi írásában Hajdú Zoltán Levente.

Könyvek a konfirmáció kapcsán

2016. május 10., címkék: Konfirmáció, konfirmáció vasárnapja, konfirmáció, ifi

A Kálvin Kiadó és a Harmat Kiadó kiadványai közül válogattunk néhány könyvet, ami segítséget nyújthat a konfirmációi oktatásban, illetve az azt követő időszakban hasznos lehet a fiatalok hitbeli elmélyüléséhez.

A konfirmációról lelkészi szemmel

2016. május 09., címkék: konfirmáció, konfirmáció vasárnapja, Konfirmáció, ifi

A Szabolcs-beregi egyházmegyében található Záhony lelkipásztorát, Sebők Jánost és a Kecskeméti Református Egyházközség egyik lelkészét, Kuti Józsefet kérdeztük a konfirmációval kapcsolatos tapasztalataikról. Habár a két gyülekezetet – különböző adottságaikból következően – más-más számok és tendenciák jellemzik, mindkét esetben vannak olyan megállapítások, melyek a Hámori Ádám szociológussal, a nemzetközi konfirmációs kutatás magyarországi tagjával készített korábbi interjúban elhangzottakra is rezonálnak.

A fiatalok megtartásának eszköze

2016. május 08., címkék: ifi, konfirmáció, konfirmáció vasárnapja, hámori ádám, Konfirmáció

Kilenc európai ország protestáns egyházában zajlott 2012 őszétől 2013 tavaszáig az a Nemzetközi Konfirmációs Kutatás, melyben a Magyarországi Református Egyház a hazai evangélikus és metodista egyházakkal közösen vett részt. Hámori Ádám szociológussal, a kutatás magyarországi tagjával beszélgettünk a konfirmációról, az ezzel összefüggő felkészítésről és az oktatásban részesülő fiatalokról.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.